Επικαιρότητα

Μεγάλος σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κρήτη το μεσημέρι του Σαββάτου λίγο μετά τις 16.00. Ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε, υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Μεγάλη σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την Κρήτη στις 16.11 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 23χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 35 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Πλάτανος και 65 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, στην υποθαλάσσια περιοχή του νησιού και των Αντικυθήρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του σε κατάσταση πανικού.

Επίσης αρκετές φαίνεται πως είναι οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί καταστήματα και κατοικίες. Παράλληλα, κατολισθήσεις έγιναν στο Φαράγγι Βλήτος Παλαιόχωρας αλλά και στο Θέρισσο, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε, χωρίς ευτυχώς να τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες του. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι τοπικές Αρχές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων δεν συνδέουν τη δόνηση με τους μικρότερους σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ιεράπετρα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πατρών δίνει μέτρηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το φαινόμενο στην περιοχή, όπως αποδεικνύουν οι τέσσερις μετασεισμοί (3,1 Ρίχτερ στις 16:29 και 16.29, 3.3 στις 16:33 και στις 16:55) που ακολούθησαν μετά τον πρώτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x