Χάντμπολ

Μεγαλώνει η ελληνική παροικία στην Γερμανία

Στην Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ Παπαδόπουλος, Κολοβός, στην Καϊζερσλάουτερν ο Μεγαλοοικονόμου

Στους επτά ανέβηκε πλέον ο αριθμός των Ελλήνων παιχτών στην Γερμανία μετά την μεταγραφή τριών ακόμα από την Handball Premier αυτό το καλοκαίρι.

Ο Αδάμ Παπαδόπουλος, ακολούθησε τον δρόμο του Γιώργου Κολοβού και υπέγραψε στην Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ έως το 2018.

Ο 20χρονος πίβοτ έκανε εξαιρετική χρονιά στον Διομήδη Άργους και κατάφερε να πάρει ένα συμβόλαιο στην «Μέκκα» του παγκοσμίου χάντμπολ.

Ο Δραμινός αθλητής είναι στέλεχος της Εθνικής Ανδρών και από τις μεγάλες ελπίδες του αθλήματος για τα επόμενα χρόνια.

Ο 18χρονος Γιώργος Κολοβός προέρχεται από την σπουδαία σχολή του Φαίακα Κέρκυρας, που έχει βγάλει στο εξωτερικό μεγάλους αθλητές, όπως οι Νίκος Ριγανάς, Κώστας Τσιλιμπάρης, Αλέξανδρος Βασιλάκης κ.α.

Ο αριστερόχειρας ίντερ είναι στέλεχος της Εθνικής Εφήβων που τον Αύγουστο θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Στην Χιλντεσχάιμ -που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία- οι Παπαδόπουλος, Κολοβός θα συναντήσουν τον Νίκο Τζούφρα, ενώ η συγκεκριμένη ομάδα έχει παράδοση στους Έλληνες, αφού στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα της και οι Δημήτρης Τζιμούρτος, Σάββας Σάββας, Ντίνος Χαντζιάρας.

Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου μετά από πέντε χρόνια στον Διομήδη Άργους αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Ο 33χρονος πίβοτ υπέγραψε στην Καϊζερσλάουτερν, ομάδα της 4ης κατηγορίας που έχει βλέψεις για άνοδο.

Συνολικά οι Έλληνες χαντμπολίστες που αγωνίζονται στο εξωτερικό αυτή την στιγμή ανέρχονται στους 15 και ειδικά αυτό το καλοκαίρι έχουν πάρει μεταγραφή από την Ελλάδα στα ξένα πρωταθλήματα 7 αθλητές.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x