Επικαιρότητα

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Δραγασάκη

Παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στόχος του είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σε αυτήν τη λογική, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου με την οποία θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του κ. Δραγασάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε πως η κυβέρνηση από χθες είναι υπηρεσιακή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν αυτής της κατάστασης, ενώ εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού για την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα για τη χώρα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει προαναγγείλει ότι στη διάρκεια του τριημέρου που θα έχει τη διερευνητική εντολή θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και πιθανόν με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αφησε, δε, ανοικτό, κατόπιν συζήτησης με τα αρμόδια όργανα του κόμματος, το ενδεχόμενο να έχει συνάντηση και με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, παρότι μένει να αποσαφηνιστεί αν θα είναι το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου που θα πάρει την εντολή – ενώ εξέφρασε την επιφύλαξή του για τη χρησιμότητα ενός τετ α τετ με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, το κόμμα του οποίου, όπως είπε, μπορεί να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x