Τεχνολογία

Μειωμένα μερίδια για Apple και Samsung

Μπορεί οι δύο εταιρείες Samsung και Apple να βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια αγορά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν χάνουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στις μικρότερες εταιρείες ανάπτυξης στον χώρο των smartphones. Συγκεκριμένα, πρόσφατα στοιχεία από τις IDC και Strategy Analytics δείχνουν ότι από τα μερίδια αγοράς που έχουν χάσει η Apple και η Samsung φαίνεται να ευνοείται κατά κύριο λόγο η LG, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση και από το περσινό 3,7% ανέβηκε στο 5,1% διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι ZTE και Huawei κερδίζουν έδαφος εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων των φθηνών συσκευών με οθόνες 3-4 ιντσών. Παράλληλα, σημειώνεται πως η κυκλοφορία του νέου iPhone το φθινόπωρο ευθύνεται για την πτώση των πωλήσεων της Apple, η οποία παρόλα αυτά κατάφερε να πουλήσει 31,2 εκατομμύρια συσκευές το περασμένο τρίμηνο.

Τέλος, όσον αφορά τη Samsung, φαίνεται πως πολλοί καταναλωτές προτιμούν το παλαιότερο μοντέλο Galaxy S III, ενώ η εταιρεία έχασε 2-3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη περίοδο.

Πηγή: enternity.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x