Επικαιρότητα

Μελλοθάνατη στις ΗΠΑ γλίτωσε για δεύτερη φορά

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η εκτέλεσης μιας μελλοθάνατης στην Πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ. Η μάλλον τυχερή μέσα στην ατυχία της γυναίκα κατηγορείται για το φόνο του άντρα της πριν 18 χρόνια.

Η καταδικασμένη σε θάνατο Κέλι Ρενέ Γκισεντέινερ, γλίτωσε αρχικά λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ πριν λίγες ώρες η εκτέλεσή της αναβλήθηκε, καθώς την τελευταία στιγμή κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση της θανατηφόρας ουσίας.

Φαίνεται ότι η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια στην 46χρονη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή σκότωσε τον άνδρα της έχοντας ως συνεργό τον εραστή της, (καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη) το 1997.

Κι ενώ η άτυχη συζυγοκτόνος, λογικά, πρέπει να είχε πάρει απόφαση ότι θα πεθάνει, όταν απορρίφθηκε οριστικά το αίτημά της για απονομή χάριτος, ήρθε η ακύρωση της εκτέλεσης λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, που θα δυσκόλευαν το χρονοδιάγραμμα, για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά της Πολιτείας.

Η εκτέλεση ορίστηκε εκ νέου λίγες ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος). Την τελευταία στιγμή όμως, ο εξαιρετικά λεπτομερής εργαστηριακός έλεγχος έκρινε μία από τις θανατηφόρες ουσίες (την πεντοβαρβιτόλη) «θολή» και έτσι η Κέλι Ρενέ Γκισεντέινερ, γλίτωσε και πάλι.

Ακριβής ημερομηνία για την επόμενη απόπειρα εκτέλεσης δεν ορίστηκε, πάντως κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν η μελλοθάνατη αισθάνεται τυχερή επειδή θα ζήσει λίγες ημέρες ακόμα ή άτυχη λόγω της μαρτυρικής παράτασης της αγωνίας της.

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x