Επικαιρότητα

Μέρκελ: Δεν θέλουμε να ζούμε μια ζωή που θα διέπεται από φόβο και κακία

Συνέντευξη τύπου για την τραγωδία στο Βερολίνο παραχώρησε νωρίτερα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Συνέντευξη τύπου για την τραγωδία στο Βερολίνο παραχώρησε νωρίτερα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχτηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ σημείωσε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Επιπλέον η κα Μέρκελ ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με τις υπόλοιπες αρχές προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την επίθεση, ενώ τόνισε ότι ολόκληρη η χώρα συμπαραστέκεται και θρηνεί με τις οικογένειες των θυμάτων.

Τέλος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα πολύ δύσκολη και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να ζούμε μία ζωή που θα διέπεται από φόβο και κακία»

Στις 2 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί νέα συνέντευξη τύπου, στην οποία οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της χώρας θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις και τα ευρήματα των ερευνών, γύρω από την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου, ένας 22χρονος Πακιστανός μετανάστης που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω στο πλήθος που παρευρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x