Επικαιρότητα

Μέρκελ για Τουρκία: Θα ήθελα να έχουμε καλύτερες σχέσεις, αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα

«Διανύουμε μία περίπλοκη φάση σε ότι αφορά τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε

Με το θέμα της Τουρκίας ξεκίνησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τη νέα χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ. Ντυμένη στα κόκκινα, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε: «Διανύουμε μία περίπλοκη φάση σε ότι αφορά τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών».

Αναφερόμενη στους πολίτες τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία, η Μέρκελ ζήτησε από την Άγκυρα να κατανοήσει τη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης του Βερολίνου: «Θα ήθελα να έχουμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία, αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Η Μέρκελ επιβεβαίωσε τον "νέο προσανατολισμό της πολιτικής της Τουρκίας" ως αποτέλεσμα της φυλάκισης Γερμανών πολιτών που δεν ήταν "δικαιολογημένη». «Έχουμε υποβάλει αίτημα για την απελευθέρωση πολλών ανθρώπων», τόνισε.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε: «Η πολιτική για τους πρόσφυγες είναι μια παγκόσμια πρόκληση. Δεν μπορούμε απλά να κλειστούμε στον εαυτό μας».

Η Μέρκελ αναφέρθηκε στις προσβλητικές δηλώσεις του Αλεξάντερ Γκάουλαντ, αντιπροέδρου του ευρωσκεπικιστικού κόμματος "AfD", σε βάρος της αρμόδιας επιτρόπου για την ενσωμάτωση των προσφύγων,Αιντάν Οσογιούζ, τουρκικής καταγωγής, τις οποίες χαρακτήρισε "ρατσιστικές".Ο Γκάουλαντ είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να... ξεφορτωθούμε την υπουργό Ενσωμάτωσης στην Τουρκία.

Στην διάρκεια της 90λεπτης συνέντευξης Τύπου, η Μέρκελ επεσήμανε πως αναμένει εναγωνίως την τηλεοπτική μονομαχία με τον πολιτικό της αντίπαλο, Μάρτιν Σουλτς ενώ τόνισε πως θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία της εάν επανεκλεγεί για την Καγκελαρία της Γερμανίας.

Το debate μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου με τον Μάρτιν Σουλτς να δηλώνει πως περιμένει "πώς και πώς" την τηλεοπτική μονομαχία για να αντιστρέψει το κλίμα και να είναι αυτός ο νικητής στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x