Επικαιρότητα

Μέρκελ: «Ο Σαμαράς μού παρουσίασε μια σειρά από εντυπωσιακά αποτελέσματα»

«Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης», υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μου παρουσίασε μια σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων», είπε η κυρία Μέρκελ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και γι' αυτό θα συνεχίσουμε», είπε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς και επισήμανε ότι η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ.

«Το πρωτογενές πλεονασμα είναι το πρώτο σημαντικό και θα λεγα καθολικά αποδεκτό επίτευγμα για έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν», τόνισε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι η έξοδος από την κρίση θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Γεύμα εργασίας στην καγκελαρία

Το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και διήρκεσε περίπου 75 λεπτά.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία τού πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung όπου θα μιλήσει αύριο. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της κ. Μέρκελ στην ίδια εκδήλωση, με τις οποίες εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας και τόνισε ότι πολλοί στην τρόικα δεν εμπιστεύθηκαν την Αθήνα, ωστόσο τα κατάφερε και γι αυτό αξίζει τον σεβασμό μας. Ο εκπρόσωπός της πάντως κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η σημερινή «δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Σαμαράς κατά πληροφορίες ενημέρωσε την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενημέρωσε επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επισήμανε ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x