Επικαιρότητα

Μέρκελ: «Στηρίζω Σαμαρά»

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Έλληνα πρωθυπουργό έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας στην διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στην σκιά των πολιτικών εξελίξεων που δρομολογεί το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Την πολιτική στήριξή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δέχεται πυρά ακόμη και ενδοκυβερνητικά, για την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ, παρέχει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των τριών εταίρων, στις 19:30 της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, «η κ. Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τον σεβασμό και την υποστήριξή της στον σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησής του».

Πληροφορίες, επίσης, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, η τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, ήταν πρωτοβουλία της κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γερμανίδα καγκελάριος διαμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία του Βερολίνου οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Αναγνώρισε ότι έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος και γι’ αυτό δήλωσε ότι η Γερμανία στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στην αποστολή της.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ απασχόλησαν, χθες, τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με το ηγετικό κλιμάκιο της Τρόικας, που παραμένει στην Αθήνα.

Οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ φέρονται να επιμένουν στην «σκληρή γραμμή», δηλ. τις απολύσεις στο Δημόσιο και την κάλυψη της «τρύπας» στα δημόσια έσοδα, με νέα μέτρα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x