Betmasters

Μέσι ή «πάντσερ»

Ο Γιάννης Καρατζαφέρης γράφει για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ και προβλέπει για την αντίδραση του Μέσι απέναντι στη γερμανική μηχανή.

Στο Μαρακανά θα έρθουν αντιμέτωπες στον αυριανό τελικό η πιο σταθερή- άρα και καλύτερη- ομάδα σε αυτό το τουρνουά απέναντι στην ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της στην παρούσα φάση τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Η Γερμανία είναι η αλήθεια πως εντυπωσίασε στο εξωφρενικό 1-7 του ημιτελικού της στο Μπέλο Οριζόντε απέναντι στην οικοδέσποινα Βραζιλία με την νέα έκδοση του «τίκι τάκα» που εφάρμοσε ειδικά σε εκείνο το παιχνίδι.
Η διαφορά της με τον περίφημο πλέον «τίκι τάκα» της Μπαρτσελόνα είναι πως τα πάντσερ δεν ταλαιπωρούν την μπάλα με κατοχή …κατοχής αλλάζοντας πάμπολλες μικρές πάσες μέχρι να ζαλίσουν ή να υπνωτίσουν τον αντίπαλο για να μπούνε με την μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας κατοχή της μπάλας τόσο όσο χρειάζεται καταφέρνουν να φτιάχνουν πολλές φάσεις για γκολ παίζοντας με ταχύτητα και πρέσινγκ σε εξοντωτικούς ρυθμούς είναι η αλήθεια μέσα στο 90λεπτο για την συγκεκριμένη εποχή.
Μπορεί αυτή η ομάδα να μην διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Μπενκεμπάουερ, ο Ματέους , ούτε καν έναν Μπάλακ ή έστω έναν Ζάμερ.

Έχει μόνο έναν Killer και αυτόν στα 36 του χρόνια μ τον Κλόζε, ενώ παλιότερα είχε Γκέρτ Μίλερ, Ρούντι Φέλερ, Κάρλ Χάινς Ρουμενίνγκε, Λιντμπάρσκι και Κλίνσμαν.

Ωστόσο διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά τον Νόιερ , μια σταθερή άμυνα με μπόι ένα καλοκαρδισμένο κέντρο με τον όγκο του Σβαινστάιγκερ και τον προγραμματισμένο σαν κομπιούτερ παιχνίδι του Κεντίρα – που είναι θαύμα πως παίζει σε τέτοιο επίπεδο «κουβαλώντας» τόσο σοβαρό τραυματισμό- και μεσοεπιθετικά πολλούς παίκτες με τεχνική κατάρτιση ( Εζίλ, Κροος) αλλά έναν Μίλερ που έχει ένα χάρισμα να βρίσκεται στο σωστό σημείο στην σωστή στιγμή για να σκοράρει.

Μην ξεχνάμε και τους «αναπληρωματικούς –πολυτελείας» όπως είναι ο Σούρλε , ο Ποντόλσκι κλπ. Η Αργεντινή έχει τον Μέσι ο οποίος έχει συνηθίσει πλέον στην ιδέα της μόνιμης σύγκρισης με τον Ντιέγκο Μαραντόνα από τους συμπατριώτες του όταν φορά την φανέλα με το εθνόσημο και το Νο 10 στην πλάτη.

Η Μπιανκοτσελέστε δεν έχει θέλξει μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της στο Μουντιάλ αφού όλες τις οι νίκες είναι στο ένα γκολ διαφορά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ στα νοκ άουτ στην μέχρι τώρα πορεία της στον τελικό και διαθέτει έναν παίκτη που με ένα άγγιγμα της μπάλας μπορεί να κρίνει την μοίρα όλου του ματς.

Αν ο Ματσεράνο είναι το ίδιο συγκλονιστικός στην μεσαία γραμμή όπως στον ημιτελικό όπου τα έκανε όλα , έκοβε, πάσαρε, εμψύχωνε και έκλεβε μπάλες , ο Αγκουέρο πιο κεφάτος και ο Ντι Μαρία ξεκούραστος τότε η ομάδα του Σαμπέλα έχει μεγάλη τύχη για να ξορκίσει τον τελικό του 1990 και να ξαναζήσει στιγμές δόξας όπως στον τελικό του 1987 έχοντας για 3η διαδοχική φορά απέναντι της την Γερμανία.

Προϊστορία: Συνολικά αμφότερες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με την Αργεντινή να μετρά 9 νίκες, την Γερμανία 6 ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Σε τελικούς το 1986 στο Μεξικό η Αργεντινή είχε επικρατήσει με 3-2 της Γερμανίας στο Μουντιάλ του Μαραντόνα ενώ το 1990 στην Ρώμη η Γερμανία πήρε ρεβάνς με ένα αυστηρό πέναλτι του Μπρέμε.

*Εξακολουθώ να θεωρώ πως τα πάντσερ είναι ένα «κλικ» πιο πάνω και πως έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι τα λίγα γκολ παίρνοντας και το ρίσκο της παράτασης ή ακόμη και των πέναλτι.

Γερμανία- Αργεντινή Under 2,5/ X

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x