Δελτία Τύπου

Μεταμόσχευση μαλλιών: Μεταμορφώνει τους άσους του Final-4

Ποιοι αθλητές χρειάζονται εμφύτευση μαλλιών; Θα έχουν καλό αποτέλεσμα;

Πώς θα ήταν οι Luka Zoric και Pavel Korobkov μετά από μια μεταμόσχευση μαλλιών; «Όπως ήταν σε πιο νεαρή ηλικία και πριν ξεκινήσει η ραγδαία τριχόπτωση. Αυτή η εικόνα τους είναι για εμάς το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα.

inner


Πολλοί αθλητές τελευταία αναζητούν ειδικό για τη μεταμόσχευση θέλοντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα συναθλητών τους (π.χ. Lebron, Rooney) που υποβλήθηκαν στη διαδικασία με την τεχνική FUE. Όπως εξηγεί ο Δρ Βεκρής «τα πλεονεκτήματα της επέμβασης σήμερα είναι πολλά. Η μέθοδος FUE που πλέον εφαρμόζουμε είναι ελάχιστα τραυματική, το οίδημα μηδαμινό και ο χρόνος ανάρρωσης ταχύτατος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένας αθλητής του βεληνεκούς των σταρ του μπάσκετ μπορεί να επιστρέψει στο γήπεδο και στις προπονήσεις του με ασφάλεια μέσα σε λίγες μέρες. Επίσης, την επόμενη μέρα μπορεί να συμμετέχει στις κοινωνικές του δραστηριότητες». Βέβαια, το ιδανικό είναι η εμφύτευση μαλλιών να γίνει κάποια χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος διαθέτει χρόνο στον εαυτό του, όπως είναι το καλοκαίρι ή μια περίοδος χωρίς έντονες αθλητικές υποχρεώσεις.

inner


Όσοι το αποφασίσουν δεν θα παρουσιάσουν οίδημα, σημάδια και ουλές. Η μέθοδος γίνεται υπό τοπική αναισθησία και ο γιατρός εξάγει προσεχτικά ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια και τα εμφυτεύει με τον ίδιο τρόπο στη λήπτρια ζώνη. Όπως τονίζει ο γιατρός ακόμα και μια μέρα μετά την επέμβαση κάποιος μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στην θάλασσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα φορά ένα καπέλο και δεν θα εκτίθεται στον ήλιο.

Όσο για το αποτέλεσμα; «Τα τριχοθυλάκια επαναφυτρώνουν σταδιακά και η διαφορά φαίνεται ήδη μετά το δεύτερο μήνα, ενώ ολοκληρώνεται στον ένα χρόνο» σημειώνει ο Δρ Βεκρής.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός στην επιλογή της κατάλληλης τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών αφού με την παλαιότερη επεμβατική μέθοδο FUT/Strip έχει μόνιμη ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγάλος και το αποτέλεσμα απωθητικό.

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την μεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE:

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x