Στίβος

Μεταμόσχευση νεφρού 4 μέρες μετά τον τελικό των 110μ. με εμπόδια

Ο Άρις Μέριτ θα τρέξει στον τελικό των 110μ. με εμπόδια και τέσσερις μέρες μετά θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Ίσως είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.

Έχει περάσει πολλά εμπόδια στη ζωή του. Αθλητής των 110μ. με εμπόδια, γαρ… Όμως ο Άρις Μέριτ ετοιμάζεται για το υψηλότερο αυτών. Τέσσερις μέρες μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Πεκίνου, ο 30χρονος Αμερικανός θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Λόγω μιας σπάνιας γενετικής πάθησης, το νεφρό του λειτουργεί μόλις στο 20%. Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014 ήταν στο νοσοκομείο, ενώ στο διάστημα αυτό έχει χάσει πολύ βάρος. Το δώρο ζωής θα το κάνει η αδερφή του, ΛαΤόγια Χάμπαρντ.

«Φυσικά και φοβάμαι. Πρόκειται για εγχείρηση. Ίσως διοργάνωση αυτή να είναι και η τελευταία που συμμετέχω, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην πάνε καλά τα πράγματα. Είναι κάτι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αυτή τη στιγμή, πάντως, σκέφτομαι μόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κάθε αγώνας με την ώρα του», τόνισε ο Μέριτ, που το 2012 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 12,80.

«Η συμμετοχή μου στη διοργάνωση με βοηθά να αντιμετωπίσω την κατάστασή μου. Αν ήμουν στο σπίτι μου, θα σκεφτόμουν όλη την ώρα την επέμβαση και θα αγχωνόμουν. Τώρα έχω το μυαλό μου στους αγώνες και το πώς θα πάρω ένα μετάλλιο», πρόσθεσε ο Μέριτ, που πέρασε στα ημιτελικά με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x