Επικαιρότητα

«Μετωπική» ΝΔ - Μαξίμου και για την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης με ανακοίνωση του επιτίθεται σφοδρά στην κυβέρνηση.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λάρισα, όπου έκανε λόγο για απλή αναλογική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητώντας μάλιστα από τους εκπροσώπους των Περιφερειών να συμμετάσχουν στη συζήτηση που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης με ανακοίνωση του επιτίθεται σφοδρά στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «βλέποντας την κατάρρευσή της, επαναφέρει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καταστήσει τους δημάρχους όμηρους της μειοψηφίας».

Τονίζει δε πως «ευτυχώς πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές» και δεν θα εφαρμοστεί τίποτα.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση, βλέποντας την κατάρρευσή της, επαναφέρει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καταστήσει τους δημάρχους όμηρους της μειοψηφίας.

Άλλα είναι σήμερα τα προβλήματα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης: Γραφειοκρατία. Επικάλυψη αρμοδιοτήτων. Παράνομοι διορισμοί. Μειωμένη χρηματοδότηση.

Ευτυχώς πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι Kυβέρνηση και τίποτε από αυτά δεν θα υλοποιηθεί».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x