Euroleague

Μη σφίξουν τα… γάλατα

Νίκη κόντρα στο βουνό των προβλημάτων του, ώστε να μη δυσκολέψει το έργο πρόκρισης θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Αγωνία για Γκιστ, ιστορική βραδιά Διαμαντίδη.

Εκτός ΟΑΚΑ δεν τα έχει καταφέρει όπως θα ήθελε. Στο «σπίτι» του όμως, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κάνει παραχωρήσεις και σκοπεύει να φανεί το ίδιο… αφιλόξενος και στη Γαλατάσαραϊ απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) .

Άλλωστε οι νίκες στην έδρα του είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για πρόκριση στα play offs και μέχρι τώρα οι «πράσινοι» έχουν χάσει εκεί μόνο από την Μπαρτσελόνα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, χωρίς τον Διαμαντίδη και με παιχνίδι που είχε μεγάλη διακοπή λόγω τοποθέτησης βόμβας.

Η Γαλατάσαραϊ δεν φοβίζει τόσο, όσο οι απουσίες των «πράσινων». Την ώρα που ο Γκάνι Λαουάλ είναι προ των πυλών για γεμίσει τη ρακέτα της ομάδας, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βλέπει το ρόστερ του αποψιλωμένο από τραυματισμούς. Εκτός μάχης είναι οι Σλότερ, Παππάς και Μαυροκεφαλίδης, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του πολύτιμου Γκιστ. Τουλάχιστον αποθεραπεύτηκαν και θα παίξουν κανονικά Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδης στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους.

Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα ταξίδεψε στην Αθήνα πλήρης, αλλά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στην Πόλη (έστω και απουσία του κόσμου λόγω τιμωρίας) ήταν πλήγμα. Ο Εργκίν Αταμάν είδε τους παίκτες του να συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις καθότι έγιναν πληρωμές έστω και την ύστατη στιγμή. Οι δευτεραθλητές Τουρκίας μετρούν φέτος μόλις μία νίκη σε επτά ματς εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα (όπως και ο Παναθηναϊκός), ενώ μακριά από την έδρα τους στο πρωτάθλημα έχουν μόνο τέσσερις νίκες σε εννιά αγώνες.

Ξεχωριστό θα είναι το ματς για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς φτάνει τις 239 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα και θα πιάσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον άλλοτε συμπαίκτη του, Κώστα Τσαρτσαρή. Περισσότερες συμμετοχές έχουν μόνο ο ακόμη ενεργός Χουάν Κάρλος Ναβάρο (266) και ο Θοδωρής Παπαλουκάς (252). Πάντως ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει την πρωτιά σε λεπτά συμμετοχής στην ιστορία της διοργάνωσης με 7.028:44, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει 6.832.02.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 90-86
Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα Βερολίνου 86-69
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 21:45
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45
Βαθμολογία: Μακάμπι 4-1, Ρεάλ 4-1, Μπαρτσελόνα 2-2, Παναθηναϊκός 2-2, Γαλατά 2-2, Άλμπα 2-3, Ζαλγκίρις 1-3, Ερυθρός Αστέρας 1-4.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νίζνι 103-95 (κ.α. 88-88)
Λαμποράλ Κούτσα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 102-83
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 84-70
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (30/1, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-0, Ολυμπιακός 4-1, Εφές 3-2, Φενέρ 2-2, Νίζνι 2-3, Λαμποράλ 2-3, Αρμάνι 1-4, Ουνικάχα 0-4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x