Stoiximan Super League

Να περάσει ο επόμενος!

Δεν αφήνει την κορυφή ο… κόσμος να χαλάσει! Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από ‘κει που σταμάτησε πριν τη διακοπή και επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου, απολαμβάνει ξανά την πρώτη θέση! Γκέλα της χρονιάς ο Τσέναμο.

Φέτος θέλει το πρωτάθλημα και συνεχίζει απτόητος προς τον στόχο του ο ΠΑΟΚ!

Έστω κι αν ένα άνετο βράδυ, το μετέτρεψε σε αγχωτικό, ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου, δείχνοντας πως η… σπιρτάδα του δεν χάθηκε απ’ τη διακοπή!

Τα γκολ των Κάτσε (μεγάλη γκέλα του Τσέναμο) και Ρατς έβαλαν τις βάσεις για το τρίποντο κι όσο κι αν ο Ούμπιδες μείωσε (61’), όσο κι αν ο Βίτορ αποβλήθηκε (αυστηρά, 76’), το πάρτι στην Τούμπα δεν χάλασε.

Και μ’ αυτό το αποτέλεσμα (πέμπτη σερί νίκη), οι Θεσσαλονικείς διατηρήθηκαν σε θέση ισχύος, βλέποντας τις υπόλοιπες ομάδες απ’ την κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:

Ντέρμπι, ντέρμπι, αλλά στα χαρτιά υπήρχε φαβορί. Και με τον κόσμο του να δημιουργεί πολύ ωραία ατμόσφαιρα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο παθιασμένος. Με μεγαλύτερη θέληση να χτυπήσει το ματς, να αναλάβει τα ηνία και να κάνει το παιχνίδι του. Κι όσο κυκλοφορούσε την μπάλα, όλο και περισσότερο έδειχναν οι παίκτες του Αναστασιάδη να βρίσκουν τα πατήματά τους και να δημιουργούν εστίες «φωτιάς» στην εστία του Τσέναμο (με κεφαλιά του Ρατς και σουτ του Σαλπιγγίδη).

Υπήρχε πίεση απ’ τον Δικέφαλο του βορρά, ο Ατρόμητος έδειχνε προσήλωση -μόνο- στην άμυνα και ξαφνικά η Τούμπα… άναψε! Το αδύναμο σουτ του Κάτσε δε μπορούσε επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί «απειλή». Όταν, όμως, ο Τσέναμο… χάνει την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του(!), τότε η γκέλα της χρονιάς -μέχρι την επόμενη- φυσιολογικά οδήγησε στο προβάδισμα των ασπρόμαυρων! Ήταν που ήταν «ζαλισμένοι» οι Περιστεριώτες, ήρθε ο Ρατς να τους… τελειώσει (μέσα σε δύο λεπτά)! Βλέποντας, λοιπόν, τον αντίπαλο γκολκίπερ να είναι λίγο έξω απ’ την εστία του, έπιασε φοβερή ψιλοκρεμαστή κεφαλιά (μετά από ασίστ του Τζιόλη) και μέσα σε αποθέωση έκανε το 2-0, ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να τα ‘χουν χαμένα.

inner

Όλα έδειχναν πως πάμε σε ένα ήρεμο βράδυ. Με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τα πάντα και τον Ατρόμητο -παρά τις γρήγορες αλλαγές- να εμφανίζει σημάδια… εγκατάλειψης. Δεν χρειάζεται, όμως και πολύ για να αφυπνιστούν παίκτες και θεατές. Κι όταν ο Γεωργίου έκανε ωραία κίνηση -αδειάζοντας τον αντίπαλό του- σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ούμπιδες, ο οποίος στο 61’ -και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του Ατρόμητου- μείωσε, κρατώντας όρθια την ομάδα του στο «κόλπο» ενός θετικού αποτελέσματος.

Φαινόταν πως ένα μίνι άγχος είχε κυριεύσει τους γηπεδούχους. Και απ’ την άλλη, οι παίκτες του Σα Πίντο έδειχναν να το πιστεύουν περισσότερο. Και να προσπαθούν -επιτέλους- να αναπτυχθούν σωστά. Κι όταν ο Βίτορ πήγε γρήγορα-γρήγορα (76’) για ντουζ στα αποδυτήρια (με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα), οι ελπίδες των Περιστεριωτών αναπτερώθηκαν ακόμα περισσότερο! Η αλήθεια είναι πάντως πως πέραν από μιας απειλητικής παράλληλης μπαλιάς του Τάτου, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία καθαρή φάση στο τελευταίο τέταρτο για να πετύχουν την ισοφάριση. Και πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε ενδεχομένως κάποιος, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το υπέρ του 2-1 μέχρι τέλους, σκαρφαλώνοντας εκ νέου στην κορυφή.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Περέιρα (69’ Μάαρτενς), Μακ (51’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (91’ Κουλούρης)

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος (56’ Αγκουαζί), Δημούτσος (76’ Τάτος), Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (56’ Γεωργίου), Κοντοές

Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x