Κώστας Μιαούλης

Μια απρόβλεπτη πρόκριση που σώζει τη σεζόν για τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την απρόσμενη, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των φιλάθλων εξέλιξη στο Κύπελλο, που έφερε τον ΟΦΗ να νικά τον Ηρακλή και να παίρνει μαζί του τον Παναθηναϊκό.

Να λοιπόν που όσοι πρόλαβαν να παίξουν το Χ στο Ηράκλειο που παιζόταν έτσι κι αλλιώς από την αρχή στο 1.55 και στο 1.60 το πολύ και ύστερα έπεφτε κι άλλο, πήγαν στον κουβά. Ο ΟΦΗ καθάρισε τον Ηρακλή και πήρε τον Παναθηναϊκό μαζί του. Σύμφωνα με τα όσα είδαμε στο πρώτο μέρος και με αυτούς που έπαιζαν, ίσως ήταν και τυχεροί οι «πράσινοι» που είχαν δεχτεί μόνο δύο τέρματα. Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης που πάλεψε μια χαμένη παρτίδα, έριξε Μπεργκ και Λουντ, η εικόνα άλλαξε και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή και την πρόκριση. Αυτή ήταν μια προσωπική νίκη για τον 48χρονο τεχνικό, γιατί κέρδισε μια παρτίδα της χρονιάς, που ακόμα και οι ποδοσφαιριστές του, την είχαν παρατήσει.

Από την άλλη ο ΟΦΗ αναγκάστηκε στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός πως δεν ήταν καλός, να ψάξει το γκολ, αφού η ισοπαλία με τον Απόλλωνα να προηγείται, όχι απλά δεν τον βόλευε, αλλά τον άφηνε απ’ έξω. Οπότε έβαλε το γκολ και μετά τα πράγματα πήραν μία τροπή απροσδόκητη με βάση τα όσα συνέβαιναν και στη Ριζούπολη. Αυτά είναι από τα ευχάριστα του ποδοσφαίρου με την καλή έννοια, από την άποψη πως γίνεται αυτό που δεν είναι αναμενόμενο. Η σιγουριά για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα έμενε έξω από μία βολική ισοπαλία υπήρχε σε πολύ κόσμο, να όμως που έγινε το απροσδόκητο.

Από εκεί και μετά στα καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ πως ο Ουζουνίδης σίγουρα από το πρώτο μέρος και το πώς αυτό κύλησε, θα πρέπει να έβγαλε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, όπως και την προηγούμενη ημέρα στην ΑΕΚ ο Μοράις, για το ποιους δεν θα πρέπει να υπολογίζει. Ο Λεντέσμα μοιάζει με φάντασμα, ο Ιβάνοφ στο πρώτο μέρος πελαγοδρομούσε και σε κάθε περίπτωση οι «πράσινοι» χρειάζονται κάτι καλύτερο από τον Χουχούμη σαν back up στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να πέσει κάποιος και σε μεταφυσικούς συνειρμούς βλέποντας πάντως τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται σε μια τόσο περίπλοκη περίπτωση ισοβαθμίας και με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς να είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελαν οι «πράσινοι». Σε κάθε περίπτωση ένα σημαντικό κομμάτι της χρονιάς του Παναθηναϊκού, αφού ο στόχος της Ευρώπης ήδη χάθηκε, σώθηκε με την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου. Κι όταν έχεις επιβιώσει με τέτοιον τρόπο, σε έναν τέτοιο θεσμό, που έχει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσεις και μακριά.

Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του, έχει αλλάξει και η ρέντα και το όλο mood που υπάρχει στην πράσινη ομάδα. Αυτοί που αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος μαζί με τον προπονητή τους έσωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της χρονιάς. Ασφαλώς με την βοήθεια του ΟΦΗ, που αν βολευόταν στην ισοπαλία, θ’ άφηνε έξω τους «πράσινους». Ο ΟΦΗ χτύπησε το ματς και γιατί εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα στο πρώτο μέρος στη Ριζούπολη, αλλά μην ξεχνάμε πως τελικά κράτησε και τη νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x