Κώστας Μιαούλης

Μια φανέλα αντάξια της ιστορίας της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική επιλογή και δουλειά που έγινε με τη φανέλα της «Ένωσης» φέτος και σίγουρα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των απαιτητικών πάντα φίλων της.

Μπορεί αυτά να είναι δευτερευούσης σημασίας και να περνάνε σίγουρα στα ψιλά συνήθως, αλλά οφείλει να ομολογήσει κανείς πως το φετινό καλοκαίρι σε όλους τους τομείς, η όλη λειτουργία της ΑΕΚ ως club είναι αντάξια της ιστορίας της. Στο μεταγραφικό κομμάτι τα πράγματα μετά τις αρχικές δυσκολίες, κύλησαν πιο ιδανικά και από τις προσδοκίες που είχα προσωπικά, όπως και για πολλούς ακόμα οπαδούς της. Υπήρχε όμως και μεγάλη βελτίωση σε άλλα οργανωτικά θέματα, ενώ και με το γήπεδο, παρά το γεγονός πως δεν απομένει κάτι που να μπορεί να πράξει εκείνη αυτή τη στιγμή, συνεχίζει να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Ωστόσο και το εμπορικό κομμάτι και πως η ίδια η ομάδα θα λανσαριστεί ως προϊον στους φιλάθλους της, αρέσει δεν αρέσει αυτό, στις μέρες μας είναι σημαντικό. Η ΑΕΚ με τις εμφανίσεις που ενθουσίασαν κατά γενική ομολογία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εντυπώσεις που έχω εισπράξει ως τώρα από φίλους θεωρώ πως έκανε ένα βήμα μπροστά και στον τομέα του μάρκετινγκ. Δένοντας όμως τις ρίζες και την ιστορία της ομάδας, μέσα στη φανέλα με έναν τρόπο εξαιρετικό που σίγουρα κάνει «γκελ» στους φίλους της.

Αυτό που σε τραβάει με την πρώτη ματιά στη φανέλα, είναι ο πραγματικά ξεχωριστός τρόπος στην απεικόνιση του εμβλήματος της ομάδας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και μπορεί να υπάρχει ήδη σε φανέλες άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά για πρώτη φορά θα εμφανιστεί μια φανέλα με αυτή την λεπτομέρεια στα ελληνικά γήπεδα. Δίχως αμφιβολία είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη για τους Ενωσίτες και η παρουσίαση του ξεριζωμού από τις πατρογονικές εστίες και ο μοναδικός τρόπος που εμφανίζονται αυτές οι εικόνες στους αριθμούς της φανέλας των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω πως μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΚ κάνει τόσο καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα με εμφανίσεις που πραγματικά προκαλούν αίσθηση.

Στα αγωνιστικά δεν υπάρχει κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Μια προσδοκία για την πρεμιέρα και για μια εμφάνιση που θα ζεστάνει τον κόσμο και θα τον φέρει από την αρχή κοντά στην ομάδα είναι κάτι που πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει την Κυριακή το απογευματάκι. Φέτος ο κόσμος και δικαίως με βάση την ενίσχυση που σημειώθηκε θα έχει προσδοκίες και για καλύτερο θέαμα και σίγουρα για περισσότερα γκολ. Η ΑΕΚ πρέπει να στείλει από νωρίς ξεκάθαρο μήνυμα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x