sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια νύχτα από τη ζωή του, ολόκληρη η δική τους...

Στα 21 του ο Στέφανος Καπίνο έχει ήδη ζήσει όλα άλλοι δεν προλαβαίνουν σε μια καριέρα: Παναθηναϊκό, Bundesliga, Μουντιάλ και τώρα Ολυμπιακό. To sport-fm.gr παρουσιάζει τη διαδρομή του.

Ο Στέφανο Καπίνο είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που σε ξεγελάει η ηλικία του. Επειδή μπήκε από μικρός… στα βάσανα και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του εδώ και χρόνια, σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί χωρίς δεύτερη σκέψη να συνειδητοποιήσει ότι είναι μόλις 21 ετών (γεν. 18/3/1994).

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και σας... εξηγεί πως χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να διανύσει τέσσερα χιλιόμετρα όσο και η απόσταση από τον Κορυδαλλό στο Φάληρο.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Αετό Κορυδαλλού, την ομάδα της γειτονιάς του, δηλαδή, και το ταλέντο του γρήγορα εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 12 ετών, φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος και άμεσα έγινε ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας παίδων. Την επόμενη χρονιά (2008-09) κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ-18 ως βασικός τερματοφύλακας της ομάδας ερασιτεχνών, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι 2011, όταν και προβιβάστηκε στην επαγγελματική ομάδα.

inner Μέλος της Golden team σε ηλικία 15 ετών

Τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα σε συνδυασμό με τις αναμφισβήτητες ικανότητές του, τον έφεραν στα 17 του χρόνια, όχι μόνο στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και στην Εθνική ανδρών. Με αυτή έκανε ντεμπούτο στις 15/1/2011 κόντρα στην Ρουμανία σε ηλικία 17 ετών και 246 ημερών!

inner
Ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών (15/1/2011)

Πριν από αυτό, άπαντες στην Παιανία μιλούσαν με άκρως κολακευτικά λόγια για το νεαρό πορτιέρο, ο οποίος όμως «έχτισε» το όνομά του –κυρίως- με τις επιτυχημένες εμφανίσεις του με τη φανέλα των Εθνικών παίδων, νέων και ελπίδων. Το όνομα του ήταν γνωστό στους ποδοσφαιρόφιλους, αλλά κυρίως στους μεγάλους ευρωπαίους ατζέντηδες που τον είχαν σε υψηλές θέσεις στο μπλοκάκι τους. Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Άρσεναλ, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ μερικοί μόνο από αυτούς που τον παρακολουθούσαν στενά!

inner
Η στιγμή που μπαίνει ως αλλαγή και… γράφει την πρώτη του συμμετοχή στη SuperLeague

Η στιγμή που από φέρελπις πιτσιρικάς έγινε άντρας, ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου το 2011. Ο Παναθηναϊκός παίζει στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και ο Καρνέζης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δέχεται κόκκινη κάρτα. Εκεί ο Καπίνο να πραγματοποιεί την πρώτη του συμμετοχή στη SuperLeague. Μάλιστα δύο μήνες αργότερα αγωνίζεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ζει την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι.

inner
Το πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι

Το καλοκαίρι του 2012 με την Εθνική ομάδα των νέων, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την ομάδα να φτάνει μέχρι τον τελικό, όμως ο Καπίνο δεν αγωνίστηκε σε αυτόν , γιατί είχε αποβληθεί στον ημιτελικό κόντρα στην Αγγλία.

inner
Πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων μαζί με τον κολλητό του, Χάρη Μαυρία

Η μέχρι τότε πορεία του έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους του συλλόγου, με αποτέλεσμα την 1η Σεπτέμβριου του 2012 να υπογράφει την ανανέωση του συμβολαίου με τους «πράσινους».

inner
Δείχνει το «τριφύλλι» στη φανέλα μετά από την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό

Ένα όνειρο του γίνεται πραγματικότητα, όταν τη σεζόν 2013-2014 καθιερώνεται ως βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Τόσο που του χάρισε μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας στο μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 με ένα ακόμη μεγάλο του όνειρό να γίνεται πραγματικότητα.

inner
Εμφανώς απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Καπίνο εκπληρώνει ένα ακόμα παιδικό του όνειρο, καθώς η πρόταση της Μάιντς (2.3 εκ ευρώ) του δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο εξωτερικό και μάλιστα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη. Το γερμανικό. Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν μπόρεσε να πείσει το τεχνικό επιτελείο της νέας του ομάδας για τις δυνατότητες του. Κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις σε δύο ματς πρωταθλήματος.

inner
Προλαβαίνει και πιάνει την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο παιχνίδι απέναντι στην Ντόρντμουντ.

Αξιοσημείωτο είναι το «δέσιμο» που είχε ο Καπίνο με τους φίλους του Παναθηναϊκού. Με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και τους εκδηλωτικούς πανηγυρισμούς του , αλλά και με τα σχόλια του, κέρδισε γρήγορα μια θέση στην καρδιά πολλών φίλων του «τριφυλλιού».

inner
Ο έντονος πανηγυρισμός του στο «Καραϊσκάκης» στο ματς που επικράτησε η ομάδα του


Το τιτίβισμα του (στις 16/7/2014, όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο για «οικογένεια» και δήλωνε «αιώνια πιστός». Αυτό δεν ξεχάστηκε, ούτε και όσα είχε κάνει όλη αυτή την περίοδο με την πράσινη φανέλα! Δεν ξεχάστηκε όμως ούτε και σήμερα, που η απόφασή του να αγωνιστεί με τα χρώματα του «αιωνίου» αντίπαλου, πλέον σχολιάζεται στα social media με… διαφορετικό τρόπο.




Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για το χαρακτήρα του, ειδικά παλιότερα και όταν του ζητήθηκε να τα σχολιάσει, έχει αναφέρει: «Αν γράφεται κάτι εξωαγωνιστικά για το τι παιδί είμαι και τι κάνω, δεν με αφορά. Έχω δώσει βέβαια κι εγώ δικαίωμα, παλιότερα, στα 17 μου. Υπήρξε ένα διάστημα που είχα ξεφύγει. Έχω διαβάσει ότι βγαίνω στα μπουζούκια, ότι δεν είμαι καλό παιδί ή ότι την έχω “ψωνίσει”. Πέρασα ένα διάστημα που δεν έριχνα ποτέ φταίξιμο σε μένα, για όλα έφταιγαν οι άλλοι. Ευτυχώς, ήμουν μικρός και το ξεπέρασα γρήγορα. Τώρα έχω αλλάξει τελείως».

Πάντα ήταν παιδί που δεν μασούσε τα λόγια του και δε φοβόταν να εκφραστεί δημόσια. Όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για τη Μάιντς, είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να είχε μείνει έναν ακόμα χρόνο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε μετανιώσει για την επιλογή του.

Για την απόφασή του να ενταχθεί στους «πράσινους» και όχι στον Ολυμπιακό έχει πει: «Στα 12 μου, με πήρε ο Παναθηναϊκός και έμενα εσώκλειστος στην Παιανία. Τότε έπρεπε να επιλέξω αν θα πάω στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Σαφώς και ήταν μια επιλογή που κλήθηκα να κάνω σε παιδική ηλικία, αλλά ακολούθησα το ένστικτό μου. Ήμουν βέβαια Παναθηναϊκός και έπαιξε κι αυτό ρόλο. Πήγα στην ομάδα που αγαπούσα. Είχα δει, επίσης, πως εκεί γινόταν καλύτερη δουλειά».

Τέλος, με την επιλογή του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, διέψευσε τον εαυτό του, καθώς είχε δηλώσει ότι: «Θέλω να φύγω στο εξωτερικό, αλλά να είμαι έτοιμος για να παίξω εκεί. Δεν θέλω να φύγω και να παλέψω για να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα μετά».

Αν ρίξει κανείς μια συνολική ματιά στην μέχρι τώρα πορεία του Καπίνο, θα διαπιστώσει ότι έχει καταφέρει πολλά και έχει ζήσει ακόμα περισσότερα, κάτι που προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστούμε ότι αναφερόμαστε σε έναν τερματοφύλακα μόλις 21 ετών.

Σίγουρα αίσθηση προκάλεσε και η απόφασή του να επαναπατριστεί για να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά και ποικίλα σχόλια στα social media κυρίως λόγω του «πράσινου» παρελθόν του. Το αν θα δικαιωθεί για την επιλογή του ή όχι κανείς δεν το ξέρει! Το μόνο βέβαιο είναι ότι το βιογραφικό του εμπλουτίζεται με ένα ακόμα μεγάλο… επίτευγμα, παίρνοντας μεταγραφή στους πρωταθλητές Ελλάδας. Αλήθεια, ξέρετε πολλούς παίκτες που έχουν καταφέρει να έχουν αγωνιστεί στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας τους, να έχουν προλάβει να κάνουν… πέρασμα από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να έχουν ζήσει την εμπειρία ενός μουντιάλ και να είναι (ουσιαστικά) ακόμα στην αρχή της καριέρας τους;

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x