sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια τεσσάρα που... θυμίζει κούπα!

Η Γιουβέντους πέρασε σαν σίφουνας από το Ζάγκρεμπ, συντρίβοντας την Ντιναμό με 4-0, ένα σκορ που συνδέεται με την δεύτερη και τελευταία της κούπα στο Champions League.

Έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία και πολλοί εκτιμούν ότι την φετινή περίοδο μπορεί να μπει σφήνα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου και να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Champions League. Και μιλάνε για κατάκτηση, αφού και το 2015 η Γιουβέντους έφτασε στον τελικό του Βερολίνου, αλλά έχασε το τρόπαιο από τη Μπαρτσελόνα. Όσοι είναι λάτρεις των αριθμών, μπορούν να το πιστέψουν ακόμη περισσότερο, μετά την τεσσάρα επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου έκανε επίδειξη δύναμης στην Κροατία, φτάνοντας στο εμφατικό 4-0 με τα τέρματα των Πιάνιτς, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα και Ντάνι Άλβες. Η τελευταία φορά που είχε νικήσει με αυτό το σκορ σε εκτός έδρας παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ήταν πριν 21 χρόνια.

Ήταν 1η Νοεμβρίου του 1995, όταν η Γιουβέντους του Μαρσέλο Λίπι κέρδιζε με 4-0 τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη, χάρη σε γκολ των Ντελ Πιέρο, Τοριτσέλι, Ραβανέλι και Μαρόκι. Στο τέλος εκείνης της σεζόν είχε κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, νικώντας στα πέναλτι τον Άγιαξ, στον τελικό που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η μοναδική φορά που οι «μπιανκονέρι» έχουν σκοράρει τέσσερις φορές σε αγώνα του Champions League μακριά από το Τορίνο. Τις σεζόν 1997-98 και 2004-05 πέρασαν από το Κίεβο και τη Στοκχόλμη, νικώντας με σκορ 4-1 την Ντιναμό και την Τζουργκάντεν αντίστοιχα. Υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο σημείωσαν τέσσερα τέρματα, αλλά δεν πήραν τη νίκη και είναι αυτό κόντρα στο Αμβούργο τη σεζόν 2000-01.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x