Euroleague

Μια τυπική διαδικασία…

Σε ένα ματς με πλούσιο θέαμα και χάλια άμυνες, η Αρμάνι επικράτησε 101-96 της Τουρόβ στο Ζγκόρτσελετς για τη δέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε τις πέντε νίκες στον τρίτο όμιλο.

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε 101-96 την Τουρόβ στο Ζγκόρτσελετς, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Ευρωλίγκας και έφτασε τις πέντε νίκες, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την τρίτη θέση, ενώ οι Πολωνοί ήταν εδώ και καιρό αποκλεισμένοι.

Οι Ιταλοί απέκτησαν μια διψήφια διαφορά από την τρίτη περίοδο και ύστερα και, παρά την πίεση των γηπεδούχων, κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κλέιζα με 29 πόντους και ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος και Μπρουκς με 14, ενώ από τους πρωταθλητές Πολωνίας ξεχώρισε ο Κούλιγκ με 23 πόντους.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν με +2, όμως η Αρμάνι ανέλαβε τα «ηνία» της αναμέτρησης και έφτασε στο +5 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, παρά τα μέτρια ποσοστά ευστοχίας. Η Τουρόβ, χάρη στου ψηλούς της, έφτασε στο +5, όμως τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έφεραν την «ανατροπή» και το +8 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ανέλαβε δράση ο Κλέιζα και διατήρησε το προβάδισμα για τους τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης με τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα. Στα τελευταία λεπτά, η Τουρόβ μείωσε στο -1, όμως οι Τζεντίλε και Μπρουκς «καθάρισαν» και με τις βολές που κλήθηκαν να εκτελέσουν στο τέλος.


Δεκάλεπτα: 17-22, 39-47, 66-72, 96-101

ΤΟΥΡΟΒ: Κόλινς 14, Κούλιγκ 23, Τσιλίνσκι 3, Γιάραμαζ 12, Ντίλεβιτς 12, Μολντοβεάνου 11, Νίκολιτς 2, Τέιλορ 6, Ράιτ 13

ΑΡΜΑΝΙ: Ράγκλαντ 8, Μπρουκς 14, Τζεντίλε 11, Τζίγκλι 5, Τσερέλα 5, Μέλι 8, Κλέιζα 29, Τζέιμς 6, Χάκετ 6, Μος 9


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x