Κώστας Μιαούλης

Από Xαλκιά, Σάλπι θα ζητήσει κανείς συγγνώμη;

Όλη την εβδομάδα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης δέχτηκαν τόνους λάσπης με αισχρά υπονοούμενα ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς τα ίδια που λέγονταν από την μία μεριά για τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, λέγονται κι από την άλλη μεριά για τους ίδιους ή κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές.

Όλη την εβδομάδα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης δέχτηκαν τόνους λάσπης με αισχρά υπονοούμενα ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ασφαλώς τα ίδια που λέγονταν από την μία μεριά για τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, λέγονται κι από την άλλη μεριά για τους ίδιους ή κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές.

Μέσα στην μάχη των «βουβαλιών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχουν οι υπόλοιποι που είναι υποχρεωμένοι να κερδίζουν τον έναν ή τον άλλο, για να αποδεικνύουν πως δεν είναι «ελέφαντες».

Του Κώστα Μιαούλη

Η λογική αρκετών οπαδών και δυστυχώς των εντύπων του οπαδικού Τύπου, δηλητηριάζουν κάποια, έτσι κι αλλιώς κατεστραμμένα μυαλά, αλλά χαλάνε και κάποια που ίσως είναι ευάλωτα σε τέτοιους είδους καταστάσεις. Και για να μην με πει κανείς μετά Χριστόν προφήτη, όποιος άκουσε τη σαββατιάτικη εκπομπή, γνωρίζει τι εννοώ…

Έτσι λοιπόν έχουμε μέχρι στιγμής ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε 10 πόντους από τα… παραρτήματα του, ενώ τώρα ο Παναθηναϊκός κάνει την μεγαλύτερη γκέλα του από τους «δικούς» του, Σαλπιγγίδη και Χαλκιά. Από όλους όσους δέχονται αυτούς τους… τόνους λάσπης, θα ζητήσει κανείς συγγνώμη; Ασφαλώς όχι. Γι’ αυτό και θα ήταν μια πολύ καλή λύση οι άλλοι να παίζουν ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα και οι δύο μόνοι τους. Τουλάχιστον να μην έχεις ν’ ακούς κι από πάνω αν είσαι παίκτης, παράγοντας ή φίλαθλος άλλης ομάδας.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ολυμπιακός πήρε μια ξεκάθαρη νίκη τίτλου στο Ηράκλειο. Ήταν έξοχος ο Αμπντούν, εξαιρετικός ο Χολέμπας που είναι σκόρερ του πρώτου τέρματος και δημιουργός σε πρώτη φάση του δεύτερου, αφού με μια μπαλιά βγάζει τον Αμπντούν μόνο αριστερά και αυτός πασάρει στον Καζίμ. Οι «ερυθρόλευκοι» εύκολα κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ήταν άχρωμος, άοσμος και προβλέψιμος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η τριάδα του ΠΑΟΚ στο κέντρο ακύρωσε τον Παναθηναϊκό. Οι Λάζαρ, Γκαρσία και Φωτάκης έκαναν ένα έξοχο ματς. Όποτε χρειάστηκε ασφαλώς, ο Χαλκιάς κατέβασε τα ρολά, ενώ ο Σαλπιγγίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και σφράγισε τη νίκη και μια γενικότερα πολύ καλή παρουσία.

Για μένα, πάντως, σε ηγετική φυσιογνωμία εξελίσσεται στον ΠΑΟΚ ο Λίνο, που χρόνο με το χρόνο ωριμάζει και το παιχνίδι του γίνεται πιο μεστό. Ξέρει καλά πότε θα βγει μπροστά, πότε θα μείνει πίσω και γενικά οι παραστάσεις και οι εμπειρίες του τον κάνουν όλο και καλύτερο.

Κατά τ’ άλλα, από τα ματς της Κυριακής, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός επιβεβαίωσαν την φόρμα τους. Ο πρώτος βρίσκεται τρεις πόντους μακριά από τον Ατρόμητο, ενώ ο δεύτερος θεωρώ πως θα σωθεί με τέτοια άνεση, που θα δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο πόσο έξω έπεσαν τα προγνωστικά που θα ήθελαν αυτόν και τη Δράμα να πέφτουν. Καθίστε μην τα καταφέρει και η Δράμα γιατί τότε θα μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία στις εκτιμήσεις που ήθελαν τους Βοιωτούς και τους «μαυραετούς» δεδομένα υποβιβασμένους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x