Κώστας Μιαούλης

Μπορεί come back ο ΠΑΟ όπως πέρσι; Δύσκολο!

Στα περσινά πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί και πάλι σε δεινή θέση, αλλά κατόρθωσε στην δεύτερη τριάδα αγώνων να κάνει τρεις νίκες και να πάρει την πρωτιά. Αυτή τη στιγμή έχει πάρει τους ίδιους πόντους με τότε στα τρία πρώτα παιχνίδια, δηλαδή έναν, αλλά δεν δείχνει να έχει την όρεξη αυτή τη στιγμή. Βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό, άνευρο, νωχελικό και χωρίς να έχει ιδιαίτερη διάθεση και να το πιστεύει. Επιπλέον έχεις έναν Φερέιρα που μοιάζει να βρίσκεται αλλού, όπως και οι ποδοσφαιριστές του.

Στα περσινά πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί και πάλι σε δεινή θέση, αλλά κατόρθωσε στην δεύτερη τριάδα αγώνων να κάνει τρεις νίκες και να πάρει την πρωτιά.

Αυτή τη στιγμή έχει πάρει τους ίδιους πόντους με τότε στα τρία πρώτα παιχνίδια, δηλαδή έναν, αλλά δεν δείχνει να έχει την όρεξη αυτή τη στιγμή.

Βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό, άνευρο, νωχελικό και χωρίς να έχει ιδιαίτερη διάθεση και να το πιστεύει. Επιπλέον έχεις έναν Φερέιρα που μοιάζει να βρίσκεται αλλού, όπως και οι ποδοσφαιριστές του.

Του Κώστα Μιαούλη

Στην διεκδίκηση αυτή την ώρα φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Οι αποψινές τους νίκες, τους φέρνουν πάνω από τους «πράσινους». Η «Ένωση» μάλιστα με νίκη απ’ αυτές που σου τονώνουν την ψυχολογία, από την στιγμή που γύρισε το ματς. Η είσοδος του Κάρλος και του Κλωναρίδη και η πιο σημαντική μέρα του Λυμπερόπουλου από άποψη απόδοσης, άλλαξαν τα δεδομένα σε ένα ματς που αν είχε καταφέρει ο Μήτρογλου να είναι πιο εύστοχος στο πρώτο μέρος, θα είχε κυλήσει προς τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ, όμως, θυμήθηκε πως είναι να βάζεις τρία γκολ σε εγχώριες διοργανώσεις, ύστερα από 27 παιχνίδια (είχε νικήσει 30 Οκτωβρίου τον Άρη με 3-0), ενώ η μόνη άλλη αναμέτρηση που πέτυχε τριάρα στην τρέχουσα σεζόν ήταν με την Στουρμ εκτός έδρας. Μόνο με την SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια, στην εκκίνηση της σεζόν έβαλε περισσότερα (4).

Αν πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα στο Περιστέρι, τότε θα βρεθεί για καλά μέσα στο κόλπο. Παράτολμο που έριξε ο Κωστένογλου όλα τα πιτσιρίκια μαζί, όμως η αντίδραση του στο ημίχρονο και η ανατροπή άλλαξαν τα δεδομένα. Μπράβο στον Μπουγαΐδη που δείχνει να έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία του.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, δίχως να χρειαστεί να πράξει κάτι ιδιαίτερο. Αν τελείωνε τις φάσεις πιο προσεκτικά, θα μπορούσε να έχει φτάσει σε πιο άνετη επικράτηση, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα από τους «πράσινους». Ο ΠΑΟΚ έχει τώρα το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και απανωτά θα πρέπει να παίξει και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά, όπως μας έχει συνηθίσει στα πλέι-οφ, δείχνει αυτή την ώρα, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και με βάση την αξιοπιστία του, το λογικό φαβορί. Κατάφερε να νικήσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ εντός και τώρα έχει μεταφέρει το άγχος σε εκείνους. Ωστόσο και η «Ένωση» πείθει στα δύο τελευταία ματς.

Ρόλο καθοριστικό θα έχουν οι αντοχές, οι απώλειες και το βάθος του πάγκου. Όποιος αντέξει στην τελευταία τριάδα αγώνων, έχει τις καλύτερες πιθανότητες. Ο Παναθηναϊκός βαθμολογικά είναι μέσα στο κόλπο και αν νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα πάρει και πάλι ίσως τον πρώτο λόγο.

Ωστόσο σε τρία ματς, ξεκινώντας με τέσσερις βαθμούς διαφορά, βρίσκεται πλέον κάτω από δύο ομάδες. Αν αναλογιστεί κάποιος και την εικόνα του, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και οι ελπίδες περιορισμένες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x