Κώστας Μιαούλης

«Δένει» αμυντικά, ψάχνει για επιθετικό ρολάρισμα

Aπό τις φιλικές αναμετρήσεις και ειδικά με τέτοιους αντιπάλους, όπως η Ελ Γιαϊς, συμπεράσματα για βαθμό ετοιμότητας δεν μπορείς να βγάλεις. Το ζητούμενο είναι να βγάζει ο προπονητής τα συμπεράσματα του και βέβαια η ομάδα να δείχνει από το ένα ματς στο άλλο, βελτιωμένη σε επί μέρους τομείς. Λαμβάνω σοβαρά υπόψη, πως ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές ελλείψεις συγκριτικά με το δυναμικό του όταν θα είναι ολοκληρωμένο και προχωρώ από το ματς αυτό σε ορισμένες διαπιστώσεις.

Aπό τις φιλικές αναμετρήσεις και ειδικά με τέτοιους αντιπάλους, όπως η Ελ Γιαϊς, συμπεράσματα για βαθμό ετοιμότητας δεν μπορείς να βγάλεις.

Το ζητούμενο είναι να βγάζει ο προπονητής τα συμπεράσματα του και βέβαια η ομάδα να δείχνει από το ένα ματς στο άλλο, βελτιωμένη σε επί μέρους τομείς.

Του Κώστα Μιαούλη

Λαμβάνω σοβαρά υπόψη, πως ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές ελλείψεις συγκριτικά με το δυναμικό του όταν θα είναι ολοκληρωμένο και προχωρώ από το ματς αυτό σε ορισμένες διαπιστώσεις.

Ο Φερέιρα θα πρέπει να βρει νέα τρικ, από τη στιγμή που ξέρει πως δεν θα έχει φέτος Λέτο, στη διάθεση του. Άρα θα πρέπει να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο απειλητικό και πιο σφριγηλό όταν θα προσπαθήσει να μπει στην αντίπαλη περιοχή για ν’ απειλήσει με γκολ την αντίπαλη εστία. Οι «πράσινοι» με επιθετικό δίδυμο Τοτσέ – Πετρόπουλου, έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους, έστω και για ένα 15λεπτο στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο ο Λάζαρος, στον οποίο επιμένει σε υπερβολικό βαθμό ο Φερέιρα, δεν μπόρεσε να τον κάνει τόσο ουσιαστικό στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει από τα άκρα, όπως κάνουν οι ομάδες του Φερέιρα και δίνει έμφαση στο να βάζει αρκετούς ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή, φέρνοντας μέσα σε αυτή και τους εξτρέμ, αλλά και κάποιον μέσο σαν κρυφό φορ. Αυτή είναι η στόχευση του και θεωρώ πως κρατώντας Τοτσέ και Πετρόπουλο και προσθέτοντας και τον Φορναρόλι, φέτος τον ΠΑΟ, ελπίζω και πιστεύω πως θα τον βλέπουμε πιο συχνά με δύο κλασσικούς φορ. Η πίεση για το κλέψιμο της μπάλας, αποτελούν ξανά στοιχείο που θέλει να περάσει ο Φερέιρα και φέτος. Από την άλλη όμως θα πρέπει να βρει τρόπο και ίσως έναν παίκτη που θα τον διευκολύνει να «ξεκλειδώνει» την αντίπαλη άμυνα. Ο Λάζαρος δε νομίζω πως μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.

Πάντως τα καλά μαντάτα έρχονται από την άμυνα. Διότι το αφεντικό της «πράσινης» άμυνας, ο Μπουμσόνγκ φαίνεται πως μπορεί να «δέσει» καλά και με τον Βελάσκεζ, αλλά και με τον Πίντο και η σταθερότητα στο κέντρο της οπισθοφυλακής είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον φετινό Παναθηναϊκό. Τέλος αξίζει αναφοράς ο Χουχούμης που δείχνει να το έχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x