Κώστας Μιαούλης

Στάθηκε καλά στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Aν ερχόταν κι η νίκη θα μπορούσαμε να μιλάμε για ιδανικό ντεμπούτο του Αστέρα Τρίπολης στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όπως και να ‘χει η προσπάθεια των παικτών του Σάκη Τσιώλη, σε ένα δύσκολο τερέν λόγω της ιδιομορφίας με τον πλαστικό χλοοτάπητα, αλλά και λόγω της απειρίας σε τέτοια ματς ήταν αξιέπαινη. Κι αν έπρεπε μια ομάδα να κερδίσει σε αυτή την αναμέτρηση, αυτή θα έπρεπε να είναι ο Αστέρας, που έκανε ένα ικανοποιητικό ντεμπούτο.

Aν ερχόταν κι η νίκη θα μπορούσαμε να μιλάμε για ιδανικό ντεμπούτο του Αστέρα Τρίπολης στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Όπως και να ‘χει η προσπάθεια των παικτών του Σάκη Τσιώλη, σε ένα δύσκολο τερέν λόγω της ιδιομορφίας με τον πλαστικό χλοοτάπητα, αλλά και λόγω της απειρίας σε τέτοια ματς ήταν αξιέπαινη.

Κι αν έπρεπε μια ομάδα να κερδίσει σε αυτή την αναμέτρηση, αυτή θα έπρεπε να είναι ο Αστέρας, που έκανε ένα ικανοποιητικό ντεμπούτο.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Αστέρας έδειξε σφριγηλός, πολύ πιεστικός απέναντι σε μια ομάδα που ποιοτικά ήταν κατώτερη και κατάφερε να ελέγξει το ματς. Το μόνο άσχημο ήταν πως στο διάστημα που κατάφερε να κλέψει πάρα πολλές φορές τη μπάλα κοντά στην περιοχή των Αζέρων, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει αυτές τις ευκαιρίες σε φάση για να έχει καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ. Συν βέβαια πως και σε πολλές από τις φάσεις που πραγματοποίησε, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Λομάια, που κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το μόνο που δεν βγήκε στον Τσιώλη ήταν η χρησιμοποίηση του Φραγκουλάκη. Από την άλλη θα πρέπει να δώσει κανείς τα εύσημα στον Έλληνα κόουτς που μετά το γκολ, γύρισε τον Ράγιο στ’ αριστερά, πρόσθεσε τον Μπακασέτα δίπλα στον Περόνε κι έτσι ο Αστέρας έδειξε και πολλές επιθετικές αρετές στο τελευταίο 35λεπτο του αγώνα με την Ίντερ Μπακού.

Ο Αργεντινός φορ ήταν έξοχος στο δεύτερο μέρος και μάλλον είναι λίγο άδικο που δεν μπόρεσε να σκοράρει τουλάχιστο ν άλλη μια φορά ώστε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Με έναν άξονα δεμένο, αλλά και μια σφιχτή αμυντική γραμμή, ο Αστέρας έδειξε ανταγωνιστικός σε αυτό το ματς και αν είναι προσεκτικός στον επαναληπτικό δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, έδωσε κάποια δείγματα γραφής για το τι μπορούμε να δούμε φέτος απ’ αυτή την ομάδα. Αν μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική στο επιθετικό κομμάτι, σίγουρα θα βρεθεί σε θέση να παρουσιαστεί πιο ελκυστική, σαν θέαμα στο νέο πρωτάθλημα και μπορεί ν’ αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x