Κώστας Μιαούλης

Ξέσπασε, ανάσανε, τινάζει από πάνω της την σκόνη

Το μέγεθος της σημασίας αυτού του τριπόντου, δε νομίζω, πως μπορεί να μπει σε συζήτηση. Ακόμα και για την ΑΕΚ κανονικών συνθηκών των τελευταίων χρόνων το «διπλό» αποτελούσε είδος προς εξαφάνιση. H«Ένωση» έχει να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά μακριά από το ΟΑΚΑ, από τις 17 Οκτώβρη του 2010, όταν το είχε καταφέρει στο «Βικελίδης» με τον Άρη.

Το μέγεθος της σημασίας αυτού του τριπόντου, δε νομίζω, πως μπορεί να μπει σε συζήτηση.

Ακόμα και για την ΑΕΚ κανονικών συνθηκών των τελευταίων χρόνων το «διπλό» αποτελούσε είδος προς εξαφάνιση.

H«Ένωση» έχει να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά μακριά από το ΟΑΚΑ, από τις 17 Οκτώβρη του 2010, όταν το είχε καταφέρει στο «Βικελίδης» με τον Άρη.

Tου Κώστα Μιαούλη

Δεν συζητάμε πόσο σημαντικό είναι να πετυχαίνεις, όσα γκολ έχεις σημειώσει σ’ όλο το πρωτάθλημα μέχρι τώρα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Η δική μου οριοθέτηση για τον στόχο στην επόμενη τετράδα αγώνων ήταν 8-10 πόντοι και η «Ένωση» έκανε την καλύτερη εκκίνηση σε αυτό το καρέ αγώνων με μια εμφατική νίκη.

Θεωρώ πως θα ήταν άδικο σε μια τέτοια εμφάνιση και νίκη, να βρεις κάποιον που να υστέρησε. Ο Κατίδης, ο Φούντας και ο Γκερέιρο παίρνουν τα εύσημα για την εξαιρετική παρουσία στον επιθετικό τομέα, αλλά η βελτιωμένη εικόνα του Φουρτάδο παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο νέο για τον Γερμανό κόουτς.

Όσο για τον Κορδέρο η σταθερά ανοδική τροχιά στον δείκτη της απόδοσης του, προσφέρει ποιότητα στην μεσαία γραμμή της «Ένωσης» που αρχίζει να έχει ένα πλάνο ανάπτυξης και λογικής στο παιχνίδι της με συγκρότηση.

Ασφαλώς και όλα έγιναν εύκολα με το γκολ που σημείωσε ο Κατίδης από στημένη φάση, αλλά και με την υπέροχη ενέργεια του Φούντα. Όμως η «Ένωση» διαχειρίστηκε με σοβαρότητα το ματς, δεν έπαιξε για να διατηρήσει το αποτέλεσμα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Η ΑΕΚ πρέπει να θυμίζει και σαν ομάδα, ποια είναι στους αντιπάλους της και με τέτοιες νίκες θα το καταφέρνει.

Η ΑΕΚ πλησίασε την Βέροια στον έναν πόντο και τους Πανθρακικό και Ξάνθη στους δύο. Αν δώσει συνέχεια σε εμφανίσεις, όπως αυτές του τελευταίου μήνα, μπορεί να ελπίζει σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια και σε ένα δεύτερο μισό που δεν θα είναι ψυχοφθόρο, αλλά θα την ξεκολλήσει και βαθμολογικά από τον βυθό της κατάταξης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x