Κώστας Μιαούλης

Μπαλάρα και τεσσάρα από την ΑΕΚ με πολύ δυνατή εμφάνιση από Λιβάγια

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την εμφατική επικράτηση της ΑΕΚ κόντρα στην Ζόρια, την σημαντική συμβολή του Μάρκο Λιβάγια και την εκπληκτική απόδοση των Τάνκοβιτς και Μάνταλου.

Μια ΑΕΚ που ξέσπασε, που ξεμπούκωσε επιθετικά και που φάνηκε πως παιχνίδι με το παιχνίδι μπορεί, γιατί έχει και τις δυνατότητες και το ρόστερ να το πράξει φέτος εμφανίστηκε στο «Ζαπορίζιε Στάντιουμ» απόψε.

Μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένη να διαλύσει την αντίπαλό της, το έπραξε με εμφατικό τρόπο και αυτό το 4-1 δείχνει ν’ αποτελεί μια πολύ δυνατή υπόσχεση για τη συνέχεια που θα έχει.

Απομένει το ματς με τον Άρη για την μεγάλη διακοπή και αν είναι όλα καλά με τον Σάκχοφ που αποχώρησε με ενοχλήσεις, αφού έκανε ένα ακόμα σπουδαίο ματς στο κέντρο παρά την κόπωση θα πάει για να παίξει μια σημαντική ζαριά για το πρωτάθλημα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον πρωτοπόρο Άρη.

Θα πάει με πολλά σημαντικά όπλα στη φαρέτρα της, τόσο από την άποψη του υλικού, όσο και από την ψυχολογική. Γιατί πέρα από έναν εξαιρετικά φορμαρισμένο Μάνταλο που είχε γκολ και ασίστ σήμερα, έναν Τάνκοβιτς που δικαιώνει τις προσδοκίες με το σημερινό του γκολ και την ασίστ επίσης, θα έχει πλέον ξανά οπλισμένο με ψυχολογία και τον Μάρκο Λιβάγια που παίζοντας σήμερα με παρτενέρ στην επίθεση, έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει, όταν τον απασχολεί το ποδόσφαιρο και μόνο. Ο Κροάτης μπήκε σήμερα αποφασισμένος και απαλλαγμένος από τους δαίμονες του, βοήθησε ουσιαστικά την Ένωση να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη και ήταν ο πρώτος και καλύτερος μεταξύ ίσων.

Ένα σπουδαίο παιχνίδι που βγήκε από την Ένωση, γιατί τα τρία από τα τέσσερα γκολ της, ήρθαν από εξαιρετική ανάπτυξη, ειδικά το δεύτερο και το τέταρτο τέρμα, που καλά-καλά δεν προλάβαμε να δούμε σε ζωντανή ροή από την τηλεοπτική κάλυψη. Το δεύτερο και το τέταρτο γκολ, αποτελούν προϊον δουλειάς, που φαίνεται πως θα βγει σιγά-σιγά στο γήπεδο, για μια ΑΕΚ που δεν πρέπει να αδικεί τον εαυτό της από φτηνά λάθη.

Στο ένα και μοναδικό που έγινε στο τέλος του πρώτου μέρους, λίγο έλειψε να δεχτεί την μείωση του σκορ, αλλά απόψε, έχω την εντύπωση πως ακόμα και αυτό αν συνέβαινε, η Ένωση ήταν πολύ ανώτερη από τη Ζόρια. Προϊον προσωπικής αντίληψης και συνεργασίας με τον Μάνταλο είναι το τρίτο γκολ, όπου ο Λιβάγια έβαλε τον Ισραηλινό αντίπαλο του στην περιοχή, ενώ και το πρώτο φέρει την υπογραφή του, για την ΑΕΚ που παίρνει δεύτερο σερί ματς γκολ μετά από εκτέλεση πλαγίου.

Ο Καρέρα όπως είχα γράψει στην προσωπική μου σελίδα στο fb, έχει το καλύτερο ρόστερ που είχε εδώ και πολλά χρόνια. Αν έστω ο Κροάτης βρει τον εαυτό του, τότε ακόμα και με τον Ολιβέιρα να κινείται σε ρηχά νερά η χρονιά μπορεί να πάει καλά. Θεωρώ πως και ο ίδιος ο Μάρκο αντιλαμβάνεται, πως ίσως και ο ίδιος έχει κάνει λάθος χειρισμούς στο θέμα της ανανέωσης του και πως ο εκνευρισμός που είχε οφειλόταν σε αυτό. Θεωρώ πως η σημερινή του εμφάνιση θα μπορούσε ν’ αποτελεί και ένα μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει και τι να θεωρείται και πώς μπορεί να παίξει αν παραμείνει. Κι ίσως ήταν και ένας προάγγελος θετικών εξελίξεων για την παραμονή του.

Για το επόμενο ευρωπαϊκό ματς η ΑΕΚ οφείλει μετά από τη σημερινή εμφάνιση, να πάει για το δύο στα δύο με τους Ουκρανούς. Έτσι, όταν θα ξαναπαίξει με την Μπράγκα, θα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, από έμψυχο δυναμικό και φυσικά θεωρώ δεδομένο πως θα έχει και πολλή ηρεμία όταν θα παίξει ως οικοδέσποινα απέναντι στους Πορτογάλους σε σύγκριση με τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x