Κώστας Μιαούλης

Νίκη εδραίωσης στη 2η θέση, έστω και στην κακή βραδιά της

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της Ένωσης κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς όπου έπαιξε μέχρι το 25', αλλά και για τα θέματα, που την εμποδίζουν να μπορεί καλύτερα αυτήν τη στιγμή…

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι πως η βραδιά είναι πολύ περίεργη, παρά τη νίκη, αφού η βαριά σκιά της απώλειας του Στέβαν Γέλοβατςεπισκιάζει τα πάντα. Η οικογένεια της Ένωσης, αλλά και του αθλητισμού, θρηνεί για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου και αυτό που θα πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πως πάνω απ' όλα προέχει η υγεία, και η ψυχαγωγία των σπορ είναι πάντα όμορφη, αλλά δευτερεύουσας σημασίας.

Η Ένωση πήρε μια σημαντική νίκη σε ντέρμπι, την πρώτη σε τέτοιο παιχνίδι με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της. Κατανοώ πως αρκετός, ως πολύς, κόσμος δεν θα είναι ευχαριστημένος, αφού η ΑΕΚ εκτός από το γκολ έχει το σουτ του Γκαρσία, που βγάζει ο Μπρινιόλι, την κεφαλιά του Βράνιες, την ευκαιρία του Αραούχο και δύο τέρματα που οριακά δεν μέτρησαν, στο ένα πιο ξεκάθαρα είναι οφσάιντ ο Τσίνο στην αρχή της φάσης, στο δεύτερο ο Τσούμπερ έχει το ένα πόδι ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Να πω την αλήθεια δεν είμαι βέβαιος αν εκεί υπάρχει επαφή του Σάκχοφ ή κακό γύρισμα του Βέλεθ. Για να είμαι καλόπιστος, λογικά πρέπει να το είδαν πολλές φορές στο ριπλέι.

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει σε αυτό το διάστημα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα χαφ, αλλά και τα περιορισμένα αποθέματα δυνάμεων που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Με αυτά τα δεδομένα προβλήματα, λοιπόν, η Ένωση πρέπει να ανταπεξέλθει και να προσπαθήσει στον βαθμό που μπορεί να ανταπεξέλθει. Επιπλέον δεν είχε τον Τσούμπερ διαθέσιμο για να μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες για ολόκληρο ματς και ουσιαστικά χωρίς αναπληρωματικό φορ. Η αποστολή ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Και όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία, που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πριν να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο για τον αγώνα.

Ξέρω πως η νοοτροπία δεν είναι αυτή που θέλει κανένας μας. Από τη στιγμή που παίρνεις γρήγορο προβάδισμα σε ντέρμπι, αυτό που ζητά ο κόσμος είναι να το εδραιώσεις και να πας σε μια άνετη επικράτηση τουλάχιστον. Όμως η ΑΕΚ έχει πολλά πράγματα ακόμα να διορθώσει και μπόλικες πληγές να επουλώσει για να βρίσκεται σε θέση να πετυχαίνει ευρύτερες νίκες σε ντέρμπι. Γιατί από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς δυσκολεύεται και σε προηγούμενες σεζόν, τη φετινή σε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία εκπαίδευσης είναι δύσκολο.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος παρότι πήρε την μπάλα στα πόδια του από τα μισά του πρώτου μέρους και μετά ήταν φλύαρος. Η ΑΕΚ κινδύνεψε στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους σοβαρά, είχε και την μεγάλη της ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά, σε μια φάση που ο Ιταλός πορτιέρε του Παναθηναϊκού έδειξε την κλάση του. Ωστόσο τα σοβαρά θέματα που είχε στο κέντρο η Ένωση, σε συνάρτηση με το γεγονός πως είχαν και οι δύο της χαφ από το πρώτο μέρος κίτρινη, έκαναν τη διαχείριση για τον Αργύρη Γιαννίκη ακόμα πιο δύσκολη. Και αυτός, όμως, τα κατάφερε καλά με τις αλλαγές και στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, νομίζω πως η Ένωση δεν κινδύνεψε ουσιαστικά.

Αυτό που μετράει είναι ότι δεν τελείωσε από σήμερα το πρωτάθλημα και πως η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή να έχει σε κάποια λογική απόσταση μπροστά της τον Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι ο «δικέφαλος» τουλάχιστον δεν μπορεί να έρθει κάτω από δεύτερος. Το σημαντικό είναι με διορθώσεις τον χειμώνα και με την όποια βελτίωση μπορεί να έρθει στη φυσική κατάσταση, να υπάρξει πρόοδος και στην εικόνα της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x