Κώστας Μιαούλης

Aντέχει η ΑΕΚ να της τελειώσει η χρονιά από τον Γενάρη;

Η Ένωση καλείται να ξεπεράσει ΠΑΟΚ και πιθανότατα Ολυμπιακό, μέχρι να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου. Αντέχεται μια επιπλέον αποτυχία στο μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει; Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Το χέρι του Κώστα Κατσουράνη, έβγαλε το ζευγάρι δύο ομάδων που έχει αγωνιστεί. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να συναντιούνται πλέον και σε προημιτελική φάση, δηλαδή, για 5η φορά στις τελευταίες έξι σεζόν (μόνο το 19-20 δεν βρέθηκαν ο ένας στον δρόμο του άλλου). Οι τρεις επικρατήσεις στους διαδοχικούς τελικούς, αλλά και η πρόκριση του Δικεφάλου του Βορρά, σε βάρος της Ένωσης την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, στα ημιτελικά, γέρνουν ψυχολογικά την πλάστιγγα, υπέρ των Θεσσαλονικέων. Από την άλλη βάζουν επιπλέον «πρέπει» στην κιτρινόμαυρη ομάδα που έχει πλέον ως μοναδικό ρεαλιστικό στόχο, για κατάκτηση κάποιου τίτλου το Κύπελλο.

Η Ένωση έκλεισε με αρνητικό πρόσημο τον πρώτο γύρο στην Super League. Γιατί παρά την βελτιωμένη εικόνα στα διαστήματα που υπάρχουν δυνάμεις να παίξει καλό ποδόσφαιρο, στη σούμα, συγκομιδή βαθμών και σε πολλούς δείκτες είναι κάτω σε σύγκριση με πέρσι, όπως και στην απόσταση της από τον πρωτοπόρο. Πλέον είναι κοινώς αποδεκτό, διαπιστωμένο και καταγεγραμμένο, πού υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση, αν και τα τελευταία 24ωρα το πού έχει εστιάσει για να πάρει παίκτη, έχει γίνει κάπως νεφελώδες. Υπό την έννοια, πως η ΑΕΚ ετούτη τη στιγμή, μπορεί να εξετάζει ή να μελετάει το αν ακόμα πιο επιτακτικό από χαφ, είναι να βρει έναν στόπερ ηγέτη στην άμυνα, μετά την παταγώδη αποτυχία του Όγκιεν Βράνιες να πείσει πως μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς στην άμυνα.

Ρεαλιστικά εκεί που είναι δεμένα τα χέρια του Αργύρη Γιαννίκη, με βάση τους παίκτες που έχει και το γεγονός πως οι επιλογές του είναι περιορισμένες, όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και στο είδος παιχνιδιού που υπηρετούν, είναι στον χώρο του κέντρου. Δεν μοιάζουν μόνο λίγες οι επιλογές του, αλλά δεν βρίσκονται σε θέση να του δώσουν τις λύσεις που θα ήθελε, στους τομείς που βασίζει την φιλοσοφία του. Δλδ πρέσινγκ με ένταση στο μισό του αντιπάλου, γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση, από τουλάχιστον έναν ικανό παίκτη να το κάνει αυτό και πολλά ερωτηματικά για το αν μπορούν να είναι συμπαγείς οι τωρινοί βασικοί μέσοι, ακόμα και σε αγώνες που η ΑΕΚ, έχει πάρει προβάδισμα, όπως συνέβη με τον Παναθηναϊκό.

Για μένα συζήτηση για ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να υφίσταται καν. Η Ένωση δεν μπορεί να έχει το μυαλό της, σε αναμετρήσεις με τον πρωτοπόρο, αν δεν ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Έστω και με άλλον προπονητή στον πάγκο της ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν την πιο άνετη εντός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα, πλην του ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.Οπότε η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, οφείλει πρωτίστως να σκέφτεται τα ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Τα ματς θα διεξαχθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Το παράθυρο του χειμώνα για τις μεταγραφές, είναι περίπλοκο και σύνθετο, ειδικά αν δεν έχεις κάποια ξεκάθαρη στόχευση σε πρόσωπο, τουλάχιστον υπάρχει σε θέση. Θα ήταν χρήσιμο και φρόνιμο για την ΑΕΚ, να προσπαθήσει να κάνει μια προσθήκη, ειδικά αν αυτή αφορούσε τον χώρο του κέντρου, που θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα σε αυτά τα διπλά ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Μια ενίσχυση για την Ένωση, θα έδινε ένα θετικό στίγμα για τη διοίκηση, ενόψει της συνέχειας της σεζόν που μπορεί να επιφυλάσσει από δύο (στο χειρότερο σενάριο), μέχρι πέντε (στο ιδανικότερο) μεγάλες αναμετρήσεις.

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτά τα ματς στο Κύπελλο, πρώτα απ’ όλα με τον ΠΑΟΚ, θα αποτελέσουν κρας τεστ, για το πού βρίσκεται η ΑΕΚ. Αυτό που σίγουρα θα φέρει τεράστια απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών και σίγουρα σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλων ανακατατάξεων στην ομάδα, θα ήταν να σχολάσει επί της ουσίας η σεζόν . Για την ακρίβεια από το βράδυ της ρεβάνς με τον κάτοχο του τροπαίου στα προημιτελικά του Κυπέλλου, στο τέλος του πρώτου μήνα του νέου χρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x