Κώστας Μιαούλης

Restart και νίκες ως το τέλος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, στο πρώτο ματς που τα περιθώρια λάθους έχουν εξαντληθεί και για την προσέλευση που θα πρέπει να είναι μεγάλη στο ΟΑΚΑ.

Ήταν γενικώς ένα δύσκολο δεκαήμερο για την Ένωση αυτό που πέρασε. Δύσκολο γιατί δεν ήρθε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και θεωρώ πως ήταν σημαντικό να έχει έρθει αυτό στο πρώτο ματς. Παρά την κόπωση που θα υπήρχε, πιστεύω πως η πρόκριση θα είχε δώσει άλλη ψυχολογική ώθηση στους Ενωσίτες. Θα αντικρούσει κανείς με το επιχείρημα πως το ρόστερ βρίσκεται στα όρια του και θα είχε τουλάχιστον ακόμα δύο αγώνες να δώσει, αν η ομάδα είχε περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό. Αίσθηση μου είναι πως η ώθηση θα ήταν τεράστια. Ύστερα από αυτό το ματς, δύο παιχνίδια ασυνήθιστα με βάση την εξέλιξη.

Η φετινή ΑΕΚ δεν μας είχε συνηθίσει να μπαίνει μπροστά στο σκορ και να μην κερδίζει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Φυσικά και όλα παίζουν το ρόλο τους. Η κόπωση, οι απώλειες, κάπως και τα νεύρα των ποδοσφαιριστών, που είναι πολλά. Θεωρώ πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο Χιμένεθ, είναι να διαχειριστεί κάπως την πνευματική κόπωση, το στρες, μαζί με την απόλυτα φυσιολογική κούραση που υπάρχει στο σώμα. Αν τα καταφέρει ο Χιμένεθ σε αυτό το κομμάτι και μπορέσει να συνδυάσει αυτό το στοιχείο, με τις κατάλληλες επιλογές, τότε η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους της ως το τέλος της σεζόν.

Τώρα όμως είναι και η στιγμή που ο κόσμος οφείλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Να σπρώξει την ομάδα στα δύσκολα τελευταία σκαλοπάτια της σεζόν, να κάνει τους ποδοσφαιριστές να νιώσουν πως ο κόσμος είναι δίπλα τους, παρά τα όποια στραβοπατήματα τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος, οφείλει, όπως και αν εξελιχθούν τα γεγονότα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την εκπληκτική χρονιά, ακόμα και όταν η Ένωση δεν μπόρεσε να πάρει στα παιχνίδια τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υπάρχει βέβαια και ένας ακόμα λόγος. Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να πιέσουν καταστάσεις, με διαφόρων ειδών εκδηλώσεις, όπως ξεκίνησαν να κάνουν μέσα στην εβδομάδα. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν με άλλον τρόπο πλην της πληθώρας του κόσμου. Κι ένας κόσμος που θα είναι μαζικά στο γήπεδο δίπλα στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Αν οι Ενωσίτες φίλοι σε αυτή την κρίσιμη, όσο και πονηρή καμπή της σεζόν, δεν σταθούν δίπλα στην ομάδα, ας περιμένουν να τα δουν όλα ως προς τις αποφάσεις. Το ματς με τον Πανιώνιο, θέλει στήριξη και φωνή, αλλά και ένα σαφές μήνυμα προς εκείνους που θα αποφασίσουν, αλλά και προς εκείνους που πιέζουν άτομα που δεν θα έπρεπε να έχουν σχέση με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πως ο κόσμος είναι κοντά στην ΑΕΚ.

Για την «βασίλισσα» τα πράγματα φαίνεται πως πηγαίνουν προς το καλύτερο. Η ομάδα είναι πραγματικά μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, καθάρισε το παιχνίδι με τον Κολοσσό, με τα νέα αποκτήματα της, όπως και στον τελικό να δίνουν πολλά. Η «βασίλισσα» έχει πλέον κερδίσει την εκτίμηση όλων, επιστρέφει δυναμικά και πιστεύω πως στο φινάλε της σεζόν, θα δούμε και σπουδαίο μπάσκετ και μεγάλα αποτελέσματα και στον στόχο του Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x