Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ με διαστήματα ποδοσφαιρικής μαγείας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την γκολάρα του Μάνταλου, τα μαγικά του Λιβάια, για τον ασυγκράτητο Αραούχο και για την ΑΕΚ που σε ορισμένες στιγμές έκρυβε την μπάλα.

Αυτή και καλύτερη ΑΕΚ θέλει να δει πλέον ο κόσμος της. Με όλα τα μεγάλα όπλα στη φαρέτρα και με πολλούς διαφορετικούς παίκτες να στέλνουν την μπάλα στο πλεκτό, τότε στέλνεις μήνυμα πως μπορείς να πάρεις τον τίτλο. Όχι παίζοντας απαραίτητα σε όλο τον αγώνα μπαλάρα, αλλά όταν τα διαστήματα των εκρήξεων σου, σου δίνουν τη δυνατότητα να καθαρίζεις εύκολα τα παιχνίδια και να κάνεις και συντήρηση δυνάμεων. Ήταν κρίμα που δεν υπήρχε σήμερα κόσμος στο ΟΑΚΑ. Θα έφευγε αποζημιωμένος με την απίστευτη γκολάρα του Μάνταλου, με την μαγική ενέργεια του Λιβάια στο γκολ του Κλωναρίδη και βέβαια το γκολ με την κεφαλιά-δυναμίτη από τον Σέρχιο Αραούχο που άρχισε όπως τελείωσε τη σεζόν. Παστέλι με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ είχε ασφαλώς και νεκρά διαστήματα ή αν θέλετε σημεία που είχε κατεβάσει ταχύτητα. Όμως το πρώτο και το τρίτο τέταρτο του πρώτου μέρους και το τελευταίο εικοσάλεπτο, ήταν απολαυστικά με αποτέλεσμα σε αυτά να έρθουν τέσσερα γκολ από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Πολλοί βασικοί, αλλά και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο να είναι ικανοί να σκοράρουν. Μην ξεχνάμε όμως και την άμυνα. Γιατί αυτή της Ένωσης είναι η μοναδική μετά από τρεις αγωνιστικές που κρατάει ακόμα το μηδέν. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ισορροπία της ομάδας.

Εκείνος που άφησε υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα, έστω και αν δεν έπαιξε μαζί με το συμπαίκτη του και στη Λας Πάλμας ήταν ο Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και αυτό έχει φανεί σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι τώρα. Όμως σήμερα στη φάση που κατεβάζει με το στήθος την μπάλα μετά την μπαλιά του Μάνταλου και ο τρόπος που νικάει δύο αμυντικούς της ΑΕΛ, χωρίς να σκάσει η μπάλα κάτω, παρά μόνο όταν έβγαλε την μπαλιά στον Κλωναρίδη, δείχνει πάστα τεράστιου ποδοσφαιριστή. Όταν θα μπουν μαζί με τον ασυγκράτητο Σέρχιο μαζί στην ίδια ενδεκάδα, προσδοκώ να γίνουμε μάρτυρες, στιγμών ποδοσφαιρικής μαγείας.

Έξι διαφορετικούς σκόρερ μετράει ήδη η ΑΕΚ και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για ομάδα πρωταθλητισμού. Η γκολάρα του Μάνταλου ήταν από τα καλύτερα τέρματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και σίγουρα είναι ένα γκολ που εκτοξεύουν την ψυχολογία του παίκτη. Φέτος ο αρχηγός πατάει περισσότερο περιοχή και θεωρώ πως το να φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ ή τουλάχιστον έναν αριθμό κοντά στα δέκα, είναι κάτι μέσα στις δυνατότητες του. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό και το γεγονός πως ο Μπακασέτας επέστρεψε με γκολ. Η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει βάθος και στους σκόρερς και στις λύσεις.

Τώρα μπροστά της η ΑΕΚ έχει ένα δύσκολο ματς, μετά από Ευρώπη κόντρα στην ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα και είναι η Λαμία. Θα πάει στη φυσική έδρα της αντιπάλου της και εκεί θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα τίτλου, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η αποψινή εμφάνιση άφησε πολλές υποσχέσεις πως βρισκόμαστε σε μια χρονιά που υπάρχουν πιθανότητες και δυνατότητες να τελειώσει με τον τρόπο που όλοι οι Ενωσίτες ονειρεύονται...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x