Κώστας Μιαούλης

Αγόρασε ήρεμη βδομάδα η ΑΕΚ, πονοκέφαλος τα κόρνερ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ που της δίνει -εκτός απροόπτου- τη δυνατότητα να έχει μια εβδομάδα ηρεμίας πριν τον τελικό και για το θλιβερό απολογισμό των κόρνερ.

Για να ξεκινήσουμε από το τέλος, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη βραδιά είχε το τετ-α-τετ του Μελισσανίδη με τον Λύμπε, από τη στιγμή που το παιχνίδι είχε κυλήσει ομαλά. Θέλω να πιστεύω πως κάτι καλό ετοιμάζεται για το τέλος των μεταγραφών. Είναι φανερό πως η ομάδα θέλει μια τόνωση μπροστά, όπως και το κοινό για να ανέβει το ηθικό. Δεν θέλω να δώσω ελπίδες, υπάρχει η αίσθηση και οι πληροφορίες πως προετοιμάζει το έδαφος για κάτι καλό η διοίκηση της Ένωσης για το φινάλε. Εύχομαι η κινητικότητα των τελευταίων ωρών να φέρει καρπούς. Οι ρεπόρτερ της ομάδας ίσως να έχουν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο 24ωρο.

Για το ματς υπήρχαν καλά νέα και άσχημα. Το τρίποντο ήρθε με ένα σχετικά καλό πρώτο μέρος. Αν είχε μπει μια από τις δύο πρώτες ευκαιρίες λογικά θα υπήρχε νίκη με μεγαλύτερο εύρος. Η Ένωση ήταν πιο λειτουργική σε δημιουργία φάσεων τον τελευταίο καιρό και ο Χιμένεθ έχει λόγο να είναι ευχαριστημένος. Ωστόσο υπήρχαν διαστήματα όπου η ομάδα έδειξε να παγιδεύεται, να εγκλωβίζεται όταν ο αντίπαλος κλείνει καλά τους χώρους κι έχει γρήγορες επιστροφές.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι άμυνες σπάνε από τα άκρα. Όταν η ΑΕΚ έπαιξε σβέλτα την μπάλα, τέντωσε την άμυνα της Λαμίας και ήρθε το γκολ. Όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις υπεραριθμία με προσωπικές ενέργειες, οι γρήγοροι συνδυασμοί όπως αυτός του γκολ, μπορούν να σε βγάλουν από το αδιέξοδο. Όμως χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες η τις σέντρες όταν υπάρχουν προϋποθέσεις και σίγουρα μια διάταξη που να προϋποθέτει παρουσία κλασσικών ακραίων σε φάσεις που ο αντίπαλος σε περιμένει όλος πίσω.

Κλείνω με την κουβέντα των κόρνερ. Ο Χιμένεθ παραδέχτηκε πως υπάρχει θέμα, το εντόπισε στη μη ύπαρξη καλών εκτελεστών που οδηγεί σε κάποιες άλλες αλχημείες στις κομπίνες. Δεν ξέρω κατά πόσο εννοούσε πως δεν έχει καλούς εκτελεστές ή ήταν μια ειρωνική απάντηση. Θέλω να πιστεύω πως απάντησε ειλικρινά. Ωστόσο αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί μόνον εκείνος να λύσει. Ας ζητούσε, έναν σπεσιαλίστα για κόρνερ αν θεωρεί πως δεν έχει τέτοιον. Ωστόσο αποτελεί πρόβλημα που πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε. Επιπλέον έχουμε διαπιστώσει πάντως πως και αμυντικά στα στημένα γενικά και ειδικά στα κόρνερ η ΑΕΚ έχει προβλήματα και όταν αμύνεται η ίδια.

Καταλήγω με την ευχή η εβδομάδα να κυλήσει αποκλειστικά με αγωνιστικά θέματα και όχι με περιστατικά που δεν θα αφορούν την προετοιμασία της ομάδας για τον "τελικό" της Κυριακής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x