Κώστας Μιαούλης

Ακόμα κι έτσι, η κανονική ΑΕΚ το ξαναπαίρνει!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τη ζωή της ΑΕΚ μετά το μείον τρία και για το αν μπορεί μετά από αυτή την εξέλιξη να πάρει τον τίτλο.

Όπως είχα επισημάνει και μετά την πρωτόδικη απόφαση, το μείον τρία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί.

Επειδή πάντα γράφω έτσι όπως υπαγορεύει το κριτήριο μου και όχι το συναίσθημα, με βάση τους κανονισμούς είναι μια σωστή απόφαση.

Βασισμένη, ωστόσο, σε μια νομοθεσία που είναι λανθασμένη και που μπορεί (ευχόμενος να μην συμβεί κάτι τέτοιο) να αποδειχθεί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, καταστροφική και για άλλες ομάδες.

Γιατί για παρόμοια περιστατικά δεν θα υπάρχει πλέον κάτι λιγότερο από μείον τρία. Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη στάθηκε τυχερός γιατί επρόκειτο για άλλο θεσμό, όπως είπε ο δικαστής που έβγαλε την πρωτόδικη απόφαση, με άλλη Επιτροπή να εκδικάζει και βέβαια με την αιτιολογία να είναι πως τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν φτάσουν οι αποστολές. Συν λίγο κουκούλωμα των όσων έγιναν στην Τούμπα από την Αστυνομία εκεί. Επειδή μπαίνουμε σε μια περίεργη κοινωνικοπολιτική περίοδο πάντως, θεωρώ πως δεν θα είναι το μόνο κρούσμα αυτό στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Ξεπερνώντας και το γεγόνος πως οποιοσδήποτε βλαμμένος μπορεί να πετάξει φωτοβολίδες στο γήπεδο και να σκοτώσει άνθρωπο σε άλλη κερκίδα, χωρίς κυρώσεις για μια ομάδα, φτάνουμε στη ουσία. Ήταν περίπου ανεμενόμενο πως η συμπεριφορά των οπαδών της Ένωσης φέτος θα ήταν υπό στενή παρακολούθηση. Επίσης είναι γνωστό πως οι φίλοι της Ένωσης δεν είναι ήσυχα παιδιά, κάθε άλλο. Η ΠΑΕ θα έπρεπε να είχε πάρει πιο αυστηρά μέτρα φέτος μιας και θα έπρεπε να υπολογίσει πως η ομάδα θα βρεθεί στο στόχαστρο, ενώ ήταν δεδομένο επίσης από πέρσι πως είχαν γίνει προσπάθειες για προβοκάτσια.

Τώρα τι μπορεί να πετύχει αυτή η ποινή ως προς την ΑΕΚ. Πρακτικά της αφαιρεί τρεις πόντους, αλλά σε επίπεδο ψυχολογίας μπορεί να της προσφέρει μια χρήσιμη υπηρεσία. Την συσπείρωση. Σε μια στιγμή που υπήρχε και υπάρχει γκρίνια για διάφορα πράγματα που δεν πήγαν καλά στο μεταγραφικό κομμάτι, εδώ οι Ενωσίτες θα γίνουν ένα. Κι επειδή κι αγωνιστικά θα επιστρέψει κόσμος που έλειψε πολύ από τα πρώτα ματς της ΑΕΚ στη σεζόν, το αυριανό ματς στη Ριζουπολη μπορεί να είναι η απαρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης.

Η ΑΕΚ έχοντας μείνει πλέον έξι πόντους κάτω από την κορυφή γίνεται αουτσάιντερ και της φεύγει ένα μεγάλο άγχος. Αν χαθεί ο τίτλος δεν θα φταίξει ίσως μόνο το μείον τρία, όλοι οι Ενωσίτες αναγνωρίζουν πως υπάρχουν θέματα. Η αλήθεια όμως είναι πως από την πρωταθλήτρια αφαιρείται μεγάλο βάρος κι αυτό μπορεί να βγει υπέρ της. Άλλοι πλέον θα έχουν το άγχος ξεκάθαρα και επίσης δεν έχουν τα πιο ήσυχα παιδιά στις κερκίδες.

Αν η ΑΕΚ πάρει το φετινό, τότε θα έχει καταφέρει έναν άθλο. Η πλήρης και κανονική Ένωση σαφώς και είναι ικανή να τον πετύχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x