Κώστας Μιαούλης

Απέφυγε καταστροφή ανάλογη του ΟΑΚΑ σε δικό του ματς o Ολυμπιακός

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πέρασμα που τελικά έγινε απόδραση του Ολυμπιακού από τη Νέα Σμύρνη σε ένα ματς που θα θυμόμαστε για καιρό.

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός είναι κατόρθωμα από τα λίγα. Κατάφερε από το 15’ μέχρι το 65’ να πραγματοποιήσει ένα παιχνίδι που θα έκανε τους φίλους του να χαρούν και να ξεχαστούν για το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και δίχως καρδιοχτύπι. Αμ δε! Με την έξοδο του Οφόε από το παιχνίδι, με την είσοδο του Ταχτσίδη, ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει μέτρα. Λογικό ως έναν βαιθμό. Ο Οφόε δεν είναι σούπερμαν, άλλωστε μπροστά υπάρχει δύσκολη εβδομάδα. Όμως η κούραση και πέρα απ’ αυτή και η λανθασμένη νοοτροπία που έχει φέτος ο πρωταθλητής, έκαναν το ματς πάλι ροντέο. Η αναμέτρηση άξαφνα, ενώ είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικές, αλλά σποραδικές ριπές από τον Πανιώνιο γίνεται ισοπαλία. Κι από εκεί μετά ροντέο...

Ο Φορτούνης πάνω στην αναμπουμπούλα, κάνει κάτι που κανένας από τους υπόλοιπους δεν θα μπορούσε να πράξει. Πάει κατά πάνω στον ζαλισμένο και βαρύ Βαγγέλη Οικονόμου, θέλει να το πάρει το πέναλτι, πέφτει πάνω του άγαρμπα και ο αμυντικός του Πανιωνίου και γίνεται το 3-4. Ο Χατζισαφί αστοχεί σε φάουλ για ελάχιστους πόντους και μετά ο Φιγκέιρας τον πετυχαίνει εντός περιοχής και ο Ευαγγέλου δεν δίνει το ξεκάθαρο και με γυμνό μάτι πέναλτι. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός ματς που είναι από αυτά που μένουν.

Ο Πανιώνιος έκανε ίσως την χειρότερη του εμφάνιση στη μεσαία γραμμή. Το γκολ αντί να αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό (πράγμα που συνέβη για ένα οκτάλεπτο μόνο) έκανε τον Πανιώνιο να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Μόλις πήρε την μπάλα ο Φορτούνης κι έκανε το πρώτο σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μπροστά. Για περίπου 50 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν θύμιζαν, από τη μέση και μπροστά, σε τίποτα την φτωχή σε παραγωγή ομάδα αρκετών από τους τελευταίους αγώνες. Ο Οφόε έκανε τη δουλειά του, ο Πάρντο πέρναγε με όλους τους τρόπους τον Χατζισαφί, ο Σεμπά ήταν καλός στη δουλειά του, ο Ρομαό όργωνε το γήπεδο. Τα προβλήματα βέβαια παρέμεναν, αλλά ο Σισέ έκανε τη δουλειά στο κρίσιμο σημείο στο 29’ όταν το έβγαλε πάνω στη γραμμή.

Μόλις (φυσιολογικά λόγω αγώνα με την Μπαρτσελόνα), βγήκε ο Οφόε από το γήπεδο, αλλά και ο Καρίμ, άλλαξαν όχι ακριβώς τα πάντα, αλλά ο Πανιώνιος πήρε μέτρα. Ο δαιμόνιος Λάμπρου που καθυστέρησε να τον βάλει ο Γρηγορίου και ο φοβερός Σπιριντόνοβιτς έφεραν τούμπα το ματς μαζί με τον Ντουρμισάι. Γι’ αυτό ευθύνεται όμως, πέρα από τη δεδομένη κόπωση που υπάρχει στον Ολυμπιακό μετά το 60’ και η κακή νοοτροπία πολλών παικτών του. Κι όσο, όταν λείπει ο Οφόε ή ο Φορτούνης, δεν θα μπορεί να βάζει τέσσερα γκολ, δεν θα μπορεί να πάρει εύκολα αποτελέσματα με αυτή την άμυνα, αλλά και τόσο παθητικό κέντρο.

Για τον Πανιώνιο, αυτό που έχω να καταγράψω είναι πως φέτος έχει χάσει πολύ από την αμυντική του ενέργεια. Ο Σιώπης και ο Κόρμπος ακόμα δεν βρίσκονται στα περσινά στάνταρ τους. Ο Γρηγορίου στα δικά μου μάτια απόψε, άργησε ν’ αντιδράσει, έστω και αν έγινε το 3-3 και έχασε αρκετούς πόντους.,

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x