Κώστας Μιαούλης

Αριστούχος Ολυμπιακός, μετεξαστέος ΠΑΟΚ στα τεστ τίτλου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το σημαντικό πέρασμα του Ολυμπιακού από το νησί των Φαιάκων και για τη νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ να αποσπάσει εκτός έδρας διπλό απέναντι στον ελλιπή Πανιώνιο.

Ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ υπάρχουν κάποιες ακόμα βασικές διαφορές. Σαν ονόματα ρόστερ, ο φετινός Δικέφαλος του Βορρά, μπορεί να μην έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και επιθετικά όπλα να πάρουν τέτοια ματς και κανονικό τερματοφύλακα, που κράτησε το ματς στο 1-0 στην κρίσιμη φάση και έπιασε κι άλλα δύο για να μην ξαναμπεί η Κασσιόπη στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση που χρειάστηκε τον τερματοφύλακα του, δέχτηκε ένα γκολ που σίγουρα πιάνεται και βέβαια περιμένεις να το βγάλει κάποιος με τη φήμη του Ρέι. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πεσμένος στο καναβάτσο μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσε να έχει δεχτεί και δεύτερο γκολ. Λίγο η βιασύνη του Παμλίδη, λίγο η πονηριά του Προτό να αφήσει το ένα πόδι απλωμένο, άφησαν το ματς στο 1-0. Στην επανάληψη ο πρωταθλητής έβαλε στα δίχτυα την Κασσιόπη, σε δύο στημένες φάσεις, βρήκε άλλο ένα έξοχο γκολ από τον Μάριν και μια δύσκολη κατάσταση την γύρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτά τα διπλά είναι που κάνουν τη διαφορά και έτσι διαχειρίζεται κρίσιμες καταστάσεις μια ομάδα που έχει τη γνώση του πρωταθλητισμού. Κι αν έχεις τον Προτό να κρατάει και δύο για να μην ξαναμπεί στο ματς ο αντίπαλος, έχεις εύκολη βραδιά. Κέρδος για τον Ολυμπιακό, πως σκόραρε ο Τζούρτζεβιτς, ενώ ο Μάριν είναι παίκτης με ποιότητα και σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, με γκολ σαν αυτό που πέτυχε.

Λίγες ώρες νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη, μετά το 1-1 πελαγοδρόμησε για ένα δεκάλεπτο. Ξαναβγήκε μπροστά για να αναζητήσει το γκολ της νίκης. Ο μεγάλος Κότνικ έπιασε ένα του Πέλκα που είχε και μια ακόμα δική του ευκαιρία άουτ. Και στην ώρα για το μεγάλο γκολ, μετά από την εξαιρετική πάσα του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο Πρίγιοβιτς πάλι αστοχεί. Ο Πέλκας έχει τα κουράγια να τρέξει πίσω στην επίθεση 5 εναντίον 4, αλλά καλύπτει τον σκόρερ Γεσίλ και γίνεται το 2-1. Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε με στημένα για 7 λεπτά ΠΑΟΚ, βάζοντας τον Πανιώνιο στην περιοχή και ο Δικέφαλος του Βορρά ισοφάρισε με τον ικανότατο Μάτος που νίκησε τον Μασούρα στον αέρα. Άλλοι δύο πόντοι που θα λείψουν από τους Θεσσαλονικείς όταν γίνει ταμείο για το πρωτάθλημα, αφού Ολυμπιακός και ΑΕΚ, δύσκολα μεν, πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη.

Πολλοί λένε πως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον ΠΑΟΚ. Όμως αυτή είναι μια εξήγηση που δεν μπορεί να πείσει, αυτούς που ψάχνουν απαντήσεις αγωνιστικά. Η κάθε ομάδα έχει τον χαρακτήρα του προπονητή της. Ο Λουτσέσκου δεν μου ταιριάζει πως μπορεί να κάνει διαφορά σε ομάδα πρωταθλητισμού. Δεν βγάζει προσωπικότητα. Σήμερα ο ΠΑΟΚ και το τόνισα αυτό στον προπονητή του ΠΑΟΚ έκανε ίσως το καλύτερο του εκτός έδρας ματς, έβαλε για πρώτη φορά δύο γκολ μακριά από την Τούμπα και πάλι δε νίκησε. Δεν είναι πρόβλημα μόνο το ποιοί παίζουν, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά δεν βάζει τα κρίσιμα γκολ στα διαστήματα που μπορεί να κρίνουν το ματς και δέχεται γκολ στην άμυνα, στο πρώτο λάθος. Αυτά τα δύο στοιχεία βγάζουν έναν φοβικό χαρακτήρα για ομάδα, όταν επαναλαμβάνονται σε κάθε εκτός έδρας ματς.

Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες εξετάσεις στην Κέρκυρα, είναι πρώτος με ματς περισσότερο από την ΑΕΚ και δηλώνει παρών στην διεκδίκηση του τίτλου, έστω και αν πέρασε πολλά. Ο ΠΑΟΚ έμεινε μετεξεταστέος με 6η γκέλα εκτός έδρας, παίζοντας με μια ομάδα που στο πρώτο μέρος, όχι απλά δεν φαινόταν πως θα είχε τύχη στο ματς, αλλά ήταν ολοφάνερο πως βρισκόταν σε κατάσταση σοκ απ’ όσα είχαν συμβεί μεσοβδόμαδα.

Ο Πανιώνιος στο δεύτερο μέρος, θύμισε με τον τρόπο που έβγαινε στις αντεπιθέσεις, κάποια περσινά στοιχεία. Είχε πολλά κέρδη σήμερα με τον Σπιριντόνοβιτς να κάνει μεγάλο δεύτερο μέρος, τον Σαββίδη πολύ καλό και έναν απίστευτο Κόρμπο που έκανε το πρώτο μεγάλο ματς στη φετινή χρονιά και μάλιστα δημιουργικά. Ο Μιχαήλ Άγγελος Πινιώτης άφησε υποσχέσεις πως μπορεί ν’ αποτελέσει ένα νέο ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό προϊον για τον Πανιώνιο.

Οι Νεοσμυρνιώτες απάντησαν στις κακές φήμες και εκ του αποτελέσματος, ο Ζαμάνης δικαιώθηκε για τις δραστικές αποφάσεις που είχαν σίγουρα ρίσκο. Ο Γρηγορίου για πρώτη φορά ίσως φέτος σε τέτοιο βαθμό, είχε τόση επιρροή στον αγώνα με τις παρεμβάσεις του. Σίγουρα ήταν αντρίκειο από την πλευρά του, που στα όσα συνέβησαν πριν το ξέσπασμα του Ζαμάνη, έθεσε πρώτα τον εαυτό του προ του Ζαμάνη και έστω και έμμεσα το παραδέχτηκε πως έπεσε σαν δική του ιδέα, αν πρέπει να αποχωρήσει εκείνος, εκείνη την επεισοδιακή ημέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x