Κώστας Μιαούλης

Αυτή η ΑΕΚ έχει ποιότητα να κερδίζει και στην κακή της μέρα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σημαντικότατη νίκη της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ, για την ποιότητα που έχει να κερδίζει ακόμα και σε κακή μέρα γι' αυτήν και για την εξαιρετικά δύσκολη φάση για τον διαιτητή.

Είχα προϊδεάσει τους φίλους αναγνώστες, αλλά και ακροατές για τις δυσκολίες που θα είχε ο αγώνας με τον ΠΑΣ. Γεγονός που επιβεβαιώνει την αίσθηση μου πως τα εντός έδρας παιχνίδια της Ένωσης, πιθανόν να είναι ακόμα πιο δύσκολα από αυτά μακριά από το ΟΑΚΑ. Αυτό συνέβη το βράδυ της Κυριακής γιατί, παρά το γρήγορο προβάδισμα, η εικόνα της ομάδας σου έδινε την εντύπωση πως το ματς δεν έχει τελειώσει από το πρώτο μέρος.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα δεν προσπάθησε ή δεν μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα από το πρώτο μέρος. Γι' αυτό πιθανότατα ευθύνεται και το γεγόνος πώς ο σχηματισμός του αντιπάλου κούμπωνε σωστά με τη διάταξη της Ένωσης. Η ΑΕΚ πλήρωσε τα πολλά λάθη που έκανε στην κυκλοφορία της κι ευτυχώς ήρθε γρήγορα το 2-1 μετά την ισοφάριση του Γαρουφαλλιά, το τέρμα του Αραούχο από την υπέροχη πάσα του Μάρκο, αλλά και η αποβολή που κέρδισε ο Μασούντ από τον Σκόνδρα.

Τα οφέλη ήταν δύο και μεγάλα. Αποτελεί μεγάλη υπόθεση σε μια τόσο απαιτητική χρονιά, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να παίζεις καλά πάντοτε, να έχεις τη δυνατότητα να καθαρίζεις τα παιχνίδια. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, να περάσει στον οργανισμό της ΑΕΚ σαν συνήθεια, γιατί πολλές φορές, όταν η Ένωση δεν είναι καλή το πληρώνει.

Το άλλο κέρδος είναι αυτό του Μοράν που σίγουρα στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολύ ανώτερος του Γιόχανσον. Η δική του απλή πάσα άνοιξε τον δρόμο προς το πρώτο γκολ. Με Λιβάια κι Αραούχο, σαν σήμερα, η ΑΕΚ δεν έχει να φοβάται τίποτε. Καλό θα είναι όμως να αποφεύγει τα πούληματα της μπάλας στην προσπάθεια να παίξει γρήγορα. Η κάθε λεπτομέρεια θα μετρήσει και πάνω απ' όλα απαιτείται η αρετή της υπομονής.

Κλείνω με διαιτησία. Σε ριπλέι που βρήκε η NOVA, ύστερα από οκτώ λεπτά, φάνηκε η επαφή του Τσιντώτα με το πόδι στον Μπετρά. Πέναλτι ασφαλώς και είναι, αλλά το ότι η τηλεόραση έκανε οκτώ λεπτά να το ανακαλύψει, αποδεικνύει τη δυσκολία της φάσης.

Επιπλέον ο Γάλλος ποδοσφαιριστής πέφτει, αφού έκανε δύο βήματα και ακόμα κι αυτό πάντα παίζει ρόλο στην απόφαση του διαιτητή. Επίσης θέλω να επισημάνω πως έχει άλλη βαρύτητα ένα γκολ που δεν μετράει, όπως εκείνο καλή ώρα στα Περιβόλια του Πλατανιά με τον ΠΑΟΚ κι άλλη ένα πέναλτι που δε δίνεται. Σε Τούμπα (σίγουρα) αλλά και σε Καραϊσκάκη (ακόμα και με τη νέα κατάσταση) δύσκολα θα έπαιρναν τέτοιο πέναλτι φιλοξενούμενοι. Οπότε ας λείπουν οι όποιες συγκρίσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x