Κώστας Μιαούλης

Δεν είναι μαρτύριο να βλέπεις 8η φορά το ίδιο έργο;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νέο…κατόρθωμα της ΑΕΚ να φέρει ισοπαλία απέναντι στον χειρότερο Πανιώνιο που εμφανίστηκε στη φετινή σεζόν.

Για 7η φορά στο πρωτάθλημα, συν μία στο Κύπελλο με την Καρδίτσα οκτώ, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ενώ προηγήθηκε. Θα πει κανείς περίμενες να μην το πάθεις από τον Πανιώνιο, ενώ το έχεις υποστεί από ομάδες πολύ χειρότερες, επιπέδου Football League; Όταν το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται για 8η φορά καταντάει βαρετό και κουραστικό. Μπορεί όλοι να περίμεναν να νικήσει ο Πανιώνιος για να πάει στο -4 από τον Ολυμπιακό, αλλά να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και ισοπαλία ο Πανιώνιος και μπορεί να έρθει και η ήττα. Αυτό το Χ στην πραγματικότητα, σφραγίζει την παρουσία του Πανιωνίου στα πλέι-οφ, ενώ από την άλλη βάζει σε μεγάλους μπελάδες την ΑΕΚ. Μάλιστα στο τέλος η Ένωση θα πρέπει να λέει πάλι καλά που δεν έχασε με την ευκαιρία του Ταπόκο που σταμάτησε στον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν η πιο καλά στημένη και διαβασμένη την φετινή σεζόν στο πρώτο μέρος. Ο Πανιώνιος με το άγχος να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του φανερά, δεν μπορούσε ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα. Η Ένωση μετά τις δύο ευκαιρίες με τον Γιόχανσον, εκ των οποίων η μία σταματάει από το θαυμάσιο τάκλιν του Τασουλή και το γκολ έρχεται απόλυτα φυσιολογικά, αφού η ΑΕΚ αξιοποίησε ένα από τα πολλά λάθη που έκανε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου. Ο Αραούχο έκανε υπέροχο τελείωμα από την πάσα του Μάνταλου και κάπου εκεί κλείνει το πρώτο μέρος.

Μετά από ένα τέτοιο πρώτο μέρος η ΑΕΚ που πρέπει να περιμένει μία αντίδραση του αντιπάλου της, πάλι πιάνεται αδιάβαστη. Δέχεται ένα γκολ πολύ εύκολο, χωρίς να κάνει καν φάουλ, ο Μασούρας φέρνει το ματς στα ίσια και από εκεί και μετά ακολουθεί ο πανικός. Κάπου εδώ αρχίζει η λάθος διαχείριση του Χιμένεθ. Όμως η ουσία δεν είναι βρίσκεται στον Ανδαλουσιανό τεχνικό. Γιατί πολύ απλά, δεν είναι κάποιος που γνωρίζουμε τώρα. Είναι γνωστό πως ο Χιμένεθ μπορεί να πραγματοποιήσει την πλέον αυτοκαταστροφική αλλαγή ακόμα και αν τα πάντα στο ματς πηγαίνουν τέλεια για την ομάδα του. Το μέγα λάθος δεν ήταν η έξοδος του Αραούχο, γιατί ο Αραούχο τελείωσε τη στιγμή που ο Χιμένεθ τον έστειλε δεξιά, για να παίξει στην κορυφή ο Αλμέιδα. Για να αξιοποιήσεις τον Πορτογάλο, πρέπει να έχεις όμως παίκτες που έχουν καλή σέντρα στα άκρα και τέτοιους τη στιγμή που πέρασε η ΑΕΚ δεν είχε. Ασφαλώς σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση της ΑΕΚ στο β' μέρος έπαιξε και η τραγική εικόνα του Μάνταλου στην επανάληψη, που φαίνεται όμως πως δεν αντικαθίσταται ούτε με... αίτηση.

Άρα λοιπόν από εκεί και μετά θα ήταν μοιραία όλα λάθος. Το να βλέπεις να μπαίνει ο Αλμέιδα σε ένα τέτοιο ματς, ενώ αυτό έχει στραβώσει και να μένει καθηλωμένος ο πραγματικός μεγάλος ηγέτης της περσινής Κυπελλούχου, o Ρόναλντ Βάργκας, που φέτος έχει υποστεί κακοδιαχείριση και διασυρμό με τον τρόπο που του συμπεριφέρονται όλοι οι προπονητές, είναι κάτι που με ξεπερνάει. Ο Πανιώνιος με τον Μπεν και τον Ταπόκο κάνει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του ματς. Κι επειδή προσωπικά ξέρω τις ικανότητες και τις δυνατότητες όλων των ομάδων, στο τέλος της ημέρας ο Πανιώνιος μπορεί να μην πλησίασε στους τέσσερις, αλλά δεν έχασε σε μια μέρα που είχε χάσει για ένα ημίχρονο τα αυγά και τα καλάθια, με τα λάθη που έκανε. Καλύτερη ομάδα γίνεσαι όταν και στην κακή σου μέρα, τουλάχιστον δεν χάνεις.

Υπήρχαν Ενωσίτες στο γήπεδο που πήγαν για να παρακολουθήσουν την Ένωση να κάνει μια υπέρβαση. Κι αυτή τη φορά έφυγαν στενοχωρημένοι από το ματς, βλέποντας μια ομάδα να είναι ανήμπορη να σεβαστεί τον εαυτό της και τον κόπο της μέσα στο γήπεδο. Η αδυναμία της ΑΕΚ ν’ ανταποκριθεί σε καίρια ματς μετά το 65-70’ είναι αποτέλεσμα της κακοποίησης που υπέστη από τον Κετσπάγια. Αν αρχίσει και ο Χιμένεθ, τις αυτοκαταστροφικές αλλαγές, τότε η «Ένωση» θα μείνει εκτός πλέι-οφ κι αυτό θα είναι απολύτως δίκαιο. Για μένα σε αυτή την καταστροφική χρονιά, κι ας φανεί αιρετικό, ίσως είναι και προτιμότερο. Δεν αντέχεται αυτή η ομάδα να παίξει και πλέι-οφ. Αν κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, παίρνοντας το Κύπελλο, έχει καλώς. Με πλέι-οφ και με δεδομένη την κάκιστη προετοιμασία που έχει γίνει, βλέπω παίκτες της ΑΕΚ να βγαίνουν σηκωτοί από το γήπεδο, τον Μάιο και την ομάδα να κινδυνεύει με άσχημες ήττες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x