Κώστας Μιαούλης

Εργάτης χαφ με προσωπικότητα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Πέτρου Μάνταλου, μεταγραφή που θεωρεί εξαιρετική επένδυση για το μέλλον της ΑΕΚ

Η προσθήκη του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ, αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από τους περισσότερους Ενωσίτες. Για τους κάπως παλαιότερους που βρίσκονται στην 4η δεκαετία της ζωής τους και άνω, θύμισε και λίγο παλιές εποχές το όλο στόρι. Άλλωστε με τον Μελισσανίδη η «Ένωση» στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Δικέφαλος συνήθιζε να αποκτά πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες, με εξαιρετικά, τις περισσότερες φορές, αποτελέσματα.

Αν δεν με γελά η μνήμη μου και δεν έχω κάνει σοβαρό λάθος, αυτή είναι η 8η προσθήκη που πραγματοποιεί η ΑΕΚ από την Σκόντα Ξάνθη. Έχουν προηγηθεί οι Zήκος, Κωστένογλου, Μαλαδένης, Μαχαιρίδης, Σέμπουε, Μαρτσέλο, Ρίκκα. Το αν θα μπορέσει να φτάσει σε προσφορά ο Μάνταλος, θα φανεί στο γήπεδο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του 22χρονου παίκτη, αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα, πως η «Ένωση» μπορεί στα χαφ, να προσθέσει ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της για τα επόμενα χρόνια.

Ο Μάνταλος είναι παίκτης απ’ αυτούς που συνηθίζουμε να λέμε πως κινούνται από την μια περιοχή στην άλλη. Προσωπικά, το κυριότερο και σημαντικότερο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως έχει γρήγορη σκέψη. Όταν βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη περιοχή, έχει καλό κριτήριο για το αν πρέπει να τελειώσει μόνος του την φάση ή να επιλέξει την πάσα και αυτό είναι κάτι σημαντικό.

Γενικά σε όλα τα σημεία του γηπέδου, φαίνεται να έχει πάντοτε καλή αίσθηση του χώρου και κινείται καλά χωρίς την μπάλα, αφού προσπαθεί να ξεμαρκάρεται και να βρίσκεται σε θέση να βοηθήσει τον συμπαίκτη και να πάρει ξανά την μπάλα στα πόδια. Δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες και αυτό είναι σημαντικό.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν πως δεν βοηθά στο κομμάτι της ανάσχεσης. Είναι παίκτης που τρέχει πολύ, καλύπτει χώρους και έχει σωστή παιδεία, όπως κάθε σύγχρονος χαφ, να είναι εξίσου σημαντικός και στο αμυντικό κομμάτι. Η φήμη του εργατικού παίκτη μέσα στο γήπεδο, δεν τον συνοδεύει τυχαία και ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τις προπονήσεις.

Όσο για το γεγονός πως η ΑΕΚ, δεν τον αποκτά από φέτος; Θεωρώ πως για έναν παίκτη, που η καριέρα του βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, κάθε άλλο παρά κακό είναι να συνεχίζει ν’ αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Η «Ένωση» θα τον χρειαστεί πολύ περισσότερο του χρόνου σε ένα πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Football League, που θα έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x