Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ νίκησε και για όσο ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 12

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την καρυδάτη επικράτηση της ΑΕΚ, για τον σκανδαλώδη Αρετόπουλο του πρώτου ημιώρου και για την κρίση του...ΠΑΟΚ που σας έγραψε η στήλη από χθες.

Ήταν μια υπέροχη Κυριακή για τους «Ενωσίτες». Σε μια μέρα που δεν μπορούσε ποτέ να κλείσει, με οποιονδήποτε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παρά μόνο όμορφα με μια νίκη απέναντι σε όλους και σε όλα. Απέναντι στην κόπωση, στις ενοχλήσεις που της στέρησαν τον Τσόσιτς, απέναντι σε μια ομάδα ξεκούραστη που κατέβηκε για να παίξει κάτς. Απέναντι σε μια ομάδα που ακόμα και στο 89’ δεν τήρησε το φερ-πλέι και απέναντι σε έναν διαιτητή που μέχρι να αποβάλλει τον Ζαμπράνο σε μια φάση που δεν μπορούσε να μην το κάνει, έχει κρατήσει σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ στο ματς με 11 ποδοσφαιριστές. Κόντρα σε αυτή την ομάδα που απολαμβάνει ασυλίας για τον αντιαθλητικό τρόπο που ορισμένοι παίκτες του παίζουν, για να μην γράψω όλοι, η ΑΕΚ αντιπαρέταξε καρδιά. Καρδιά και παίκτες που έχουν προσωπικότητα παίζοντας μπάλα και όχι δέρνοντας αντιπάλους.

Ο μεγάλος παίκτης μίλησε την κατάλληλη στιγμή. Το πρώτο γκολ του Μάρκο Λιβάια στο πρωτάθλημα ήρθε σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, μετά από τη σέντρα του βιονικού Σιμόες (οι δύο κορυφαίοι μαζί με τον απίθανο Γκάλο). Ο Κροάτης πήρε και την αποβολή του Ζαμπράνο και η ιστορία είχε ήδη τελειώσει. Εικάζω πως η καζούρα απόψε στους ΠΑΟΚτσήδες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν ο Γιόχανσον είχε βάλει το γκολ στο 29’ και προλάβαινε η αγαπημένη ομάδα της κυβέρνησης, να φάει δύο τόπια σε ματς που έπαιζε εκείνη τη στιγμή με παίκτη περισσότερο.

Για όσους δεν βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο ή δεν το είδαν τηλεοπτικά, ο τίτλος μπορεί να φαίνεται παράξενος. Ομως ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. Ο Ζαμπράνο έπρεπε να αποβληθεί μαζί με τον Αραούχο, μετά του χαρίστηκε και άλλη μία κάρτα για μαρκάρισμα στον Λιβάια. Ο Πέλκας πετάει παίκτη της ΑΕΚ στις πινακίδες και δεν είδε ούτε κίτρινη, ο Λέοβατς κρεμόταν σε όλο το πρώτο ημίωρο από τη φανέλα του Λάζαρου. Όμως και πάλι τα πάντα έχουν ξεκινήσει από τον ποδοσφαιριστή που πιστεύω πως μπορεί να κάνει καριέρα σε κάποια πολεμική τέχνη όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο και δεν είναι άλλος από τον Λέο Μάτος. Πριν την μανούρα των Ζαμπράνο-Αραούχο, έχει ρίξει αγκωνιά όπως πάντα σε σβέρκο που ήταν αυτός του Λιβάια. Τίποτε από τα παραπάνω δεν τιμωρήθηκε από τον Αρετόπουλο που για μισή ώρα τουλάχιστον έπαιζε 12ος για τον ΠΑΟΚ.

Στην Ένωση έφτανε να παίξουν τρεις παίκτες της καλά, για να μπορέσει να πάρει αυτό το ματς με την ομάδα που ήθελε να μεγαλώσει όταν έλειψε από την κατηγορία η ΑΕΚ. Μια ομάδα που δεν προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, που μεγαλώνει επειδή έχει μια μεγάλη αυτή τη στιγμή μερίδα του Τύπου να προσπαθεί να την προμοτάρει ως επίδοξη πρωταθλήτρια και που έχει φυσικά και την κυβερνητική υποστήριξη. Ακόμα και τα όσα έγιναν απ’ έξω, για 25 άτομα που προσπαθούσαν να μπουν μέσα, το να πέσουν τόσα χημικά, το θεωρώ το λιγότερο παράλογο. Όσο περνάει ο καιρός και ο ΠΑΟΚ δεν τσουλάει, μπορεί να συμβούν ολοένα και πιο εξόφθαλμα πράγματα για να γίνει –με το ζόρι - πρωταθλητής ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ο πραγματικός ανταγωνιστής της ΑΕΚ για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να είναι ένας νορμάλ Παναθηναϊκός. Ίσως ακόμα και ο συγκάτοικος της αυτή τη στιγμή Ατρόμητος. Ομάδα όμως με τόσο κακή νοοτροπία, εντός και εκτός γηπέδου, δύσκολα θα μπορέσει να απειλήσει την Ένωση υπό κανονικές συνθήκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x