Κώστας Μιαούλης

Η απόδραση με το ανύπαρκτο πέναλτι, ο Βάτσιος ως το 80’ και το δίδαγμα για Χιμένεθ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη διαιτησία του Βάτσιου που τα θαλάσσωσε όχι μόνο στο 81’ και για τα διδάγματα που πρέπει να πάρει ο Χιμένεθ από την απόδραση της ΑΕΚ από το μπλόκο της Λαμίας.

Αρχίζω με το γεγονός πως δεν υπάρχει πέναλτι στο 81’ και η λάθος υπόδειξη του Βάτσιου με την παραίνεση και του β’ βοηθού Καμπούρη διαμορφώνει το τελικό σκορ. Βέβαια αυτό ισχύει για όσους είδαν το ματς από το 80’ και μετά. Περίπου 20 λεπτά νωρίτερα ο πάγκος της Λαμίας έχει σηκωθεί και ζητάει από τον Πίτι, στον οποίο χαρίστηκαν δύο κάρτες (είχε δει ήδη μια στο 55'), να ηρεμήσει και ο ίδιος βοηθός (που μετά είπε πέναλτι) καταλογίζει οφσάιντ που δεν ήταν στον Λιβάια. Μια ακόμα πιο χοντρή αλλοίωση ήρθε στη Λάρισα με το γκολ του Ρισβάνη που δεν μέτρησε για τον Ατρόμητο. Αν τα προσθέσουμε στα χθεσινά του «Καραϊσκάκη» μιλάμε για αγωνιστική με δυνατές πιστολιές και κακό ποδόσφαιρο.

Άποψη μου είναι πως κανένας διαιτητής δεν έχει διάθεση να τα βάλει με κάποιον από τους τρεις από τους τέσσερις μεγάλους (δηλαδή πλην ΠΑΟ). Άποψη μου είναι πως ο Βάτσιος, είναι κακός διαιτητής γενικώς και όχι μόνο σήμερα. Δεν είμαι βέβαιος πως αν πάνε σπίτι τους, οι διαιτησίες θα βελτιωθούν, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κάποια άλλη λύση. Η ΑΕΚ με την τελική αρωγή του Βάτσιου ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής, σε ένα πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά φτωχό. Σε ένα πρωτάθλημα που είμαι βέβαιος πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι, θα ανάψει για τα καλά στο παρασκήνιο.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά, θυμίζοντας πως η κριτική είναι πιο ωφέλιμη μετά από νίκες. Αυτός που σήμερα πρέπει να καταλάβει πως έχει γλιτώσει από μια γκέλα στην οποία θα είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης είναι ο Χιμένεθ. Ασφαλώς βάζουμε πάντοτε την παράμετρο του αγώνα της Πέμπτης, αλλά η ΑΕΚ πέρασε ένα ημίχρονο για να καταλάβει πως σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, με έναν τέτοιο αντίπαλο που θα παίξουν και οι 11 πίσω από την μπάλα, δεν υπάρχει περιθώριο να χάνεις ημίχρονα και να βάζεις ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να παίξουν σε αγώνες, με κλειστούς διαδρόμους.

Ο αγώνας ήταν πολύ κλειστός για να μπορέσει να ξεκλειδώσει την άμυνα της Λαμίας ο Κλωναρίδης, ούτε είναι ματς στο οποίο ο Μπακασέτας από την αρχή θα σου δώσει τη λύση τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο του αγώνα. Με τα άκρα λοιπόν να έχουν δύο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά κόντρα σε άμυνα ταμπούρι, αν και ο Μπάκα μπορεί τουλάχιστον να σουτάρει καλά, είναι δύσκολο να διασπάσεις μια τέτοια άμυνα.

Η ποιοτική διαφορά φάνηκε στην επανάληψη. Ο Γκάλο, ο Λιβάια και ο Λάζαρος άλλαξαν τελείως την εικόνα. Η ΑΕΚ βομβάρδισε τη Λαμία, δεν έφτασε στο όμως γκολ, παρά μόνο στη φάση του πέναλτι που δεν ήταν. Πήρε το τρίποντο, αλλά αυτό το ματς είχε πολλές διδαχές για τον Ανδαλουσιανό ως προς το πώς θα πρέπει να διαχειρίζεται τέτοια ματς και ποιές θα είναι οι αρχικές επιλογές. Ο Δικέφαλος πήρε μια νίκη που του δίνει προβάδισμα, αλλά είναι εξαιρετικά πρώιμο να μιλάμε για οτιδήποτε. Αυτό που υπάρχει σαν δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ βγάζει, έστω και ένα ημίχρονο που να βλέπεται ακόμα και μετά από ευρωπαϊκό ματς, έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια και αυτό της δίνει ένα προβάδισμα (μικρό ή μεγάλο θα φανεί στη συνέχεια). Με νίκη στο ντέρμπι σίγουρα θα διαμορφώσει μια σημαντική δυναμική. Η ΑΕΚ χάρη στην φοβερή άμυνα της συν τον Ανέστη συνεχίζει να κρατάει το μηδέν κι αυτή η γραμμή της δίνει το προβάδισμα μέχρι τώρα.

Μετά τον θόρυβο που σηκώθηκε, η Ένωση δεν θα πάρει εύκολα σφύριγμα υπέρ της. Εκτός αν ο Μελισσανίδης έχει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα στο παρασκήνιο έναντι των άλλων. Αυτό όμως είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε ή θα επιβεβαιώσουμε αν κάποιοι το θέλουν κι έτσι στη συνέχεια. Η ΑΕΚ οφείλει να μάθει από τα λάθη της. Ώστε να μην χρειάζεται τη βοήθεια ή την σωστή απόφαση αν υπάρξει φάση που εκείνη θα διαμαρτυρηθεί για κάποια φάση, κανενός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x