Κώστας Μιαούλης

Η γκίνια της ΑΕΚ και η Μπριζ που ψάχνεται

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τον Γιακουμάκη οff, αλλά και για την Μπριζ που έδειξε ξανά να έχει σοβαρά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι.

Η ατυχία εξακολουθεί να χτυπά την πόρτα της ΑΕΚ. Σε μια στιγμή που γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον φορ, ο Γιακουμάκης έπαθε ζημιά και σίγουρα δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο παιχνίδι, ενώ δύσκολο είναι και για το 2ο. Πιστεύω πως μετά τα ματς με την ΤΣΣΚΑ, ο νεαρός στράικερ θα είχε πιο σημαντικό ρόλο στα ματς με τους Βέλγους. Το ζήτημα είναι πως η Ένωση καλείται να βρει ηρεμία, να καθαρίσει το μυαλό όλων, αλλά και αν είναι εφικτό να ενισχυθεί η ομάδα. Βέβαια για το τελευταίο τα ρεπορτάζ συγκλίνουν πως αν δεν υπάρξει αποχώρηση, δεν θα υπάρξει προσθήκη και πως η ομάδα θα παλέψει στο μέτρο του δυνατού να φέρει τον Αραούχο. Το ζητούμενο είναι τα ματς με την Μπριζ, να μπορέσει να πάρει η ΑΕΚ μια πρόκριση που θα την φέρει σε έναν άλλο δρόμο, να ξαναμπεί σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ώστε να ξαναγράψει πολύτιμους πόντους στην βαθμολογία της.

Το ερώτημα είναι αν το ρόστερ που υπάρχει μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της πρόκρισης. Για το συγκεκριμένο ερώτημα, ασφαλής απάντηση δεν μπορεί να υπάρχει, από τη στιγμή που το πρώτο ματς στο οποίο κρίθηκε η πρόκριση, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο με εξαίρεση τον Λιβάια, είδαμε την περσινή ομάδα. Η Ένωση στον επαναληπτικό στάθηκε καλύτερα, με την πρόκριση όμως να έχει κριθεί, άρα δεν μπορεί να βγάλει κάποιος σαφές συμπέρασμα και για το κατά πόσο ο αντίπαλος, έπαιξε σε φουλ ρυθμούς ή απλώς έκανε διαχείριση. Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί πολύ πιο ζωντανή επιθετικά και ν’ αποφύγει τα φτηνά λάθη.

Η Μπριζ με βάση και την εικόνα που αποκόμισα από την αναμέτρηση της με την Ούπεν πριν λίγη ώρα είναι πως πρόκειται για μια ομάδα με προικισμένους παίκτες επιθετικά. Η ικανότητα του Νιγηριανού, Ντένις Μποναβεντούρε είναι αυτή που έκανε την διαφορά. Από την άλλη όμως έχουμε να κάνουμε μ΄ ένα συγκρότημα που ακόμα ψάχνεται. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και ανασταλτικά στη μεσαία γραμμή έχει πολλά προβλήματα. Το γεγονός πως σήμερα έβαλε στην τριάδα της άμυνας τον Σίμονς αντί του Ντένσβιλ αποδεικνύει πως ο Λέκο ακόμα το ψάχνει με τη σύνθεση των μετόπισθεν, αλλά και με τον παίκτη που θα καλύπτει αριστερά την πλευρά, αφού ο Τουμπά άφησε τη θέση του στον Λιμπομπέ στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Η ΑΕΚ θα πρέπει σαφώς ν’ ανεβάσει το επίπεδο της σε σύγκριση με τα ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Η γρήγορη σκέψη και η άσκηση πίεσης στην Μπριζ είναι πράγματα που θα τη βοηθήσουν στα παιχνίδια με τη βελγική ομάδα. Θα πρέπει όμως για να διεκδικήσει την πρόκριση, χωρίς να πάρει ανεξέλεγκτα ρίσκα να προσπαθήσει να παίξει εκείνη και να πιέσει την αντίπαλο της. Αν καταφέρει να σκοράρει στο Βέλγιο, έστω και μια ήττα με λογικό σκορ θα της δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να δούμε μια καλύτερη και πιο γενναία ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x