Κώστας Μιαούλης

Η κυνική ΑΕΚ και το δωρεάν μάθημα Μελισσανίδη σε Μαρινάκη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την τιμωρό ΑΕΚ, που είναι αδίστακτη και ανελέητη στα ντέρμπι και για το μάθημα Μελισσανίδη στον Μαρινάκη στο διαχειριστικό και διοικητικό σκέλος.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Με τον ίδιο τρόπο, για 3η φορά στα τέσσερα παιχνίδια της η ΑΕΚ πήρε νικηφόρο αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική, περιορίζοντας χθες όσο ποτέ άλλοτε τους κινδύνους, αφού για 85 λεπτά δεν κινδύνεψε, χτύπησε πάλι περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο και καθάρισε για μια ακόμα φορά φέτος τον Ολυμπιακό.

Πλέον ο κόσμος πανηγύρισε τη νίκη, αλλά με τρόπο που είναι απόλυτα φυσιολογικός. Η ΑΕΚ αποδόμησε πλήρως τον απερχόμενο πρωταθλητή με δύο εμφατικές ανατροπές και χθες με έναν μοναδικά κυνικό τρόπο.

Ο Χιμένεθ γνωρίζοντας το πρόβλημα του Ολυμπιακού έκανε τέσσερις φορές το ίδιο πράγμα και δικαιώθηκε σε όλες, αν και στο πρώτο ματς η αλήθεια είναι πως πήρε ρίσκο στο 3-2. Ακόμα και στο πρώτο ματς του Κυπέλλου η ΑΕΚ μετά το 55' ήταν καλύτερη και απλά της έλειψε το γκολ. Απόδειξη πως όλα με τον Ολυμπιακό ήταν σχεδιασμένα να κάνει την αντεπίθεση της στο τέλος; Τα επτά γκολ που σημείωσε η Ένωση κόντρα στον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν, σημειώθηκαν μετά το 55'. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Ανδαλουσιανός είχε κρατήσει γερά χαρτιά στον πάγκο, ώστε να τους ρίξει σαν αλλαγή.

Αυτό το γεγονός τελειώνει και την μπαρούφα των αναλυτών, κυρίως από τον Βορρά, για το ρηχό ρόστερ. Η ΑΕΚ έχει νικήσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό, είναι μέσα σε τρεις στόχους και αν χάσει τον τίτλο, πιθανόν να τον χάσει για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Η ΑΕΚ που θυμίζω παίζει εδω και καιρό χωρίς Μάνταλο και Γιόχανσον, έχει το προνόμιο να έχει αποκαθηλώσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές. Άλλοι έπαιξαν μια φορά κι έχασαν.

Είχα αναφέρει πριν το χθεσινό ματς πως για την ΑΕΚ τα δύσκολα ματς είναι τα επόμενα. Αυτό θα ίσχυε ακόμα κι αν το χθεσινό αποτέλεσμα είχε στραβώσει από την πληγή των κόρνερ. Ο Αστέρας και η Ξάνθη είναι δύο ομάδες που ταλαιπωρούν παραδοσιακά την Ένωση στο ΟΑΚΑ. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν σαφώς πως η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει άλλο ειδικό βάρος, αλλά την τύχη σου την φτιάχνεις μόνος σου ειδικά όταν οι αντίπαλοι παίζουν κανονικά απέναντι σου.

Ο Ολυμπιακός αν θέλει να ξαναγίνει ομάδα, τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολλά να μάθει από αυτή την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Πρώτον πως δεν μπορούν να σου κάνουν κουμάντο οι σταρ για τον προπονητή που θα έχεις στον πάγκο και δεύτερον το γεγονός πως σου φορτώνουν ακριβά "παλτά" ορισμένοι μάνατζερ δεν σημαίνει πως θα κάνεις καν μια υποφερτή ομάδα. Τώρα που τα σίγουρα χρήματα τελείωσαν, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ή πρέπει να βάλει πολλά ή να βρει με λιγότερα χρήματα καλούς παίκτες να κάνει ομάδα. Με παίκτες που έχουν παρατήσει το σπορ όπως αποδεικνύει η περίπτωση Μιραλάς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Ο Μελ έδωσε δωρεάν μαθήματα στον Μαρινάκη φέτος σε αυτό το κομμάτι αν μπορεί να το δει κάποιος αντικειμενικά.

ΥΓ: Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των παιδιών που χάθηκαν πριν 37 χρόνια στη μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών γηπέδων. Αυτό που θα με εξοργίζει για πάντα, είναι το κουκούλωμα των ευθυνών γι' αυτή την τραγωδία. Γιατί αυτό το Κράτος δυστυχώς σε τέτοια θέματα, ήθελε να κρύβει και να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x