Κώστας Μιαούλης

Κάθε ματς και πιο έτοιμη η ΑΕΚ, δεν είναι μειονέκτημα η ρεβάνς στη Μόσχα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει τις εντυπώσεις του για το φιλικό με την Μπάνικ, όπου είδε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στη δημιουργία και δεν θεωρεί μειονέκτημα το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι, τουλάχιστον στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Μια απλή σύγκριση με το χάλι του Κετσπάγια την περσινή περίοδο, μπορεί να αναδείξει εύκολα στο μυαλό του καθενός, το πόσα (όχι απλά βήματα), αλλά άλματα προόδου έχει κάνει η Ένωση μέσα σε έναν δύσκολο χρόνο. Μια προφανής βελτίωση στην οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο ασφαλώς και η ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ομάδας. Όμως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του σε αυτό που βλέπουμε. Κι η εικόνα που προσφέρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, αφήνει πολλές υποσχέσεις για την χρονιά που έρχεται.

Ο Λόπες αποτελεί το πολύ ευχάριστο νέο από την φιλική αναμέτρηση με την Μπάνικ.Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα του, έδειξε ένας παίκτης με καλή ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και σημείωσε ένα γκολ που δείχνει πως και από αυτόν, αν μπει στο κλίμα της ομάδας, μπορεί να πάρει πράγματα η ΑΕΚ. Ο Μάνταλος είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι σε προετοιμασία να έχει κάνει ένα τόσο γεμάτο παιχνίδι, όσο έκανε κόντρα στην Μπάνικ. Όσο για τον Μπακάκη, αρχίζω και πιστεύω πως με την φόρα που έχει πάρει, γυρίζει μόνος του από την Πολωνία, τρέχοντας.

Η μάχη και ο ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα θα είναι μεγάλη. Ο Γιακουμάκης με την είσοδο του έκανε πράγματα, ο Τρίστασον πάντα με κάποιον τρόπο θα είναι μέσα σε θετική και κομβική φάση του αγώνα (κέρδισε το πέναλτι που δεν αξιοποίησε η ΑΕΚ), ο Κλωναρίδης φαίνεται να κουμπώνει καλά όπου και αν τον χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ, παίζοντας γρήγορα το ένα-δύο. Ο Λιβάια θέλει κάποιον χρόνο ακόμα, αλλά το επίπεδο συνεργασίας του με τον Μάνταλο έδειξε πολύ καλύτερο απέναντι στους Τσέχους. Ακόμα και ο Αλμέιδα όσο μπήκε πάλεψε και είναι διατεθειμένος να τα δώσει όλα. Κι αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ, όπως και όλον τον κόσμο.

Από εκεί και μετά τα προβλήματα υπάρχουν στην άμυνα. Κι είναι φυσικό να εμφανίζονται με Τσόσιτς-Τζανετόπουλο στην ενδεκάδα, αλλά και με τον Γιόχανσον στο κέντρο με τον Αϊντάρεβιτς να δείχνουν ιδιαίτερα ευάλωτοι σαν δίδυμο. Με την ΤΣΣΚΑ πιστεύω πως τα τέσσερα πρόσωπα στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι διαφορετικά ή τουλάχιστον οι τρεις από τους τέσσερις.

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι τρόμαξαν ή ξενέρωσαν με την κλήρωση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σίγουρα, τουλάχιστον θεωρητικά, η ΑΕΚ πήρε έναν από τους δύο ισχυρότερους αντιπάλους που θα μπορούσαν να της προκύψουν στην κλήρωση, αλλά από την άλλη αυτό δεν λέει και τίποτε. Η ΑΕΚ συμπεριφέρεται πάντοτε πιο καλά όταν έρχεται σαν αουτσάιντερ να διεκδικήσει κάτι και σε αυτό το ζευγάρι σίγουρα δεν είναι το φαβορί. Επίσης οι Ρώσοι ρίχνονται στη μάχη αύριο, έχουν πολλούς διεθνείς και είναι μια ομάδα με συμπαγή άμυνα, αλλά και με προικισμένους τεχνικά ποδοσφαιριστές μπροστά.

Αυτό που μετράει είναι ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας συνολικά και όχι των ατόμων. Οι Ρώσοι ούτε σε εθνικό, ούτε σε συλλογικό επίπεδο φημίζονται για την αξιοπιστία τους ως ομάδες που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ή για να το θέσω πιο σωστά για τη συνέπεια τους. Η ΑΕΚ μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα, αρκεί στο ΟΑΚΑ να πάρει ένα οποιοδήποτε νικηφόρο αποτέλεσμα. Για μένα το γεγονός πως η ρεβάνς γίνεται στη Ρωσία, δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα. Αν κρίνουμε μάλιστα από την περσινή εμπειρία με την Σεντ Ετιέν, ίσως είναι και καλύτερα που παίζει πρώτα στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x