Κώστας Μιαούλης

Κατώτερος και φοβισμένος ο Ολυμπιακός στο «Αλβαλάδε»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κανείς θα έχει να θυμάται μόνον το ισόπαλο 0-0 με την Μπαρτσελόνα.

Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» συνοψίστηκε με εμφατικό τρόπο, έστω και αν το 3-1 του Οφόε μαλάκωσε ελαφρώς τις εντυπώσεις, η φετινή παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση. Μια ομάδα που κατέβηκε σχεδόν σε όλα τα ματς για να δεχτεί όσο λιγότερα γινόταν και για να μην πάρει εύρος το σκορ σε καθένα από τα ματς που έπαιξε.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το πρώτο ματς με τους λέοντες της Λισσαβόνας είχε καθορίσει το μέλλον των «ερυθρολεύκων» στη φετινή διοργάνωση. Απόψε, έστω και αν από τη φάση του δοκαριού, μέχρι το 38’ ο Ολυμπιακός δεν είχε απειληθεί σοβαρά, πρόλαβε να δεχτεί δύο τέρματα και να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο ματς με την Σπόρτινγκ κατάλαβε πως δεν είχε μέλλον στην εφετινή διοργάνωση. Το γεγονός πως συζητούσαμε και μόνο πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι απέναντι στην ομάδα που τον τιμώρησε σκληρά στο πρώτο ματς για κάθε αμυντική του αδυναμία, διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον τρόπο που παρατάχθηκε στο ματς με την Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός. Με έναν μεσοεπιθετικό στην κορυφή της επίθεσης, δεν πείθεις και πολύ περισσότερο δεν μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να διεκδικήσεις κάτι ακόμα και σε ισοπαλία. Πώς μπορείς να κάνεις σκέψεις για ανατροπή ενός σε βάρος σου 2-3 στο πρώτο παιχνίδι;

Σίγουρα για όσα συνέβησαν, ο Τάκης Λεμονής, ως προς το υλικό που βρήκε για να διαχειριστεί, αλλά και σε επίπεδο προετοιμασίας για τέτοιου είδους ματς, έχει ελάχιστη ευθύνη. Το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, από τη μέση και μπροστά είναι αδύναμο για να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο των ομάδων του Champions League. H χαρακτηριστική αδυναμία οποιουδήποτε παίκτη να πάρει μια πραγματική πρωτοβουλία σε όλα τα ματς, αποδεικνύει πως το επίπεδο του ρόστερ είναι πολύ κάτω από τα στάνταρ προηγούμενων ετών.

Ο Τάκης Λεμονής κατανοώ πως είναι λογικό να κατέβηκε μαζεμένος με τη Γιουβέντους, πολύ περισσότερο την Μπαρτσελόνα. Όμως το αποψινό παιχνίδι, απέναντι στην αντίπαλο με την οποία θεωρητικά ο Ολυμπιακός θα προσπαθούσε να πιέσει έστω για την κατάληψη της 3ης θέσης, φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και στήθηκε σαν ομάδα στο γήπεδο για να χάσει λίγο. Παρά τις αναλαμπές που υπάρχουν σποραδικά, θεωρώ πως ακόμα υπάρχουν πολλά πράγματα για να διορθωθούν. Και σίγουρα καλύτεροι παίκτες από τους υπάρχοντες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απασχόλησαν σαν επίθεση τη Γιουβέντους, όπως δεν απασχόλησαν και την και την Μπαρτσελόνα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σαν εικόνα όμως του τα δημιούργησε η Σπόρτινγκ, που ήταν ο θεωρητικός αντίπαλος στον όμιλο για την 3η θέση. Κι η τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας με την 3η του ομίλου, πρέπει να προβληματίσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x