Κώστας Μιαούλης

Ματς απόδειξη για την Εθνική αυτό με τη Γεωργία

O Kώστας Μιαούλης γράφει για την επικείμενη μάχη της Εθνικής μας ομάδας με την Γεωργία και στέκεται στην ισορροπία που οφείλει να έχει και τις παγίδες!

Η 2η αγωνιστική στον όμιλό μας βρήκε την Ισπανία να νικά πολύ δύσκολα τη Γεωργία και το Κόσοβο να γίνεται εύκολη λεία στα πόδια του Ζλάταν και της παρέας του. Κάτι που σημαίνει πως η ανάγκη για νίκη στο ματς με τους Γεωργιανούς γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προέρχεται από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στη Γρανάδα και από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο φιλικό με την Ονδούρα.

Το βέβαιο είναι πως η αναμέτρηση με τη Γεωργία απαιτεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, το πιο σημαντικό για να έχει συνέχεια η ισοπαλία με τους «φούριας ρόχας». Θα είναι εύκολο να συμβεί αυτό και πόσο, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, όπως είναι η επόμενη αντίπαλός μας!

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Η Εθνική Ελλάδος καλείται να αποδείξει πως μπορεί να επιτεθεί ορθόδοξα. Να αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να διεκδικήσει την είσοδο της στην πρώτη δυάδα του ομίλου της. Αυτό καλείται να κάνει στο ματς απόδειξη με την Γεωργία, απέναντι σε μια αντίπαλο που απέναντι στην Ισπανία δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Που έχει ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν ζημιά, όταν θα βρουν ανοικτό χώρο, κάτι που θα πρέπει να κάνει την Εθνική μας πολύ πιο στιβαρή και πολύ πιο μεθοδική στον τρόπο θα διαχειριστεί το παιχνίδι.

Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να την κάνει να φοβηθεί και παραπάνω απ' όσο χρειάζεται. Κάτι που σημαίνει πως απαιτείται στην συγκεκριμένη περίσταση, μια πολύ πιο ισορροπημένη ενδεκάδα, με έμφαση στην επίθεση, αλλά που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα, που θα απαιτήσουν σίγουρα πολύ γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο.

Αυτό ακριβώς είναι και το τεστ σε αυτή την περίσταση. Με την Ισπανία ξέραμε πως οι πιθανότητες να βγούμε μπροστά ήταν ελάχιστες. Κάποιες στιγμές μιας παραπάνω πίεσης ήταν εκείνες που μας έκαναν να βγούμε λίγο από το καβούκι μας, που είχε να κάνει περισσότερο με πρεσάρισμα για να καθυστερήσουμε τον αντίπαλό μας να κατέβει στο δικό μας μισό, παρά με το να κλέψουμε μπάλες και να απειλήσουμε. Τώρα, όμως, η Εθνική, αναζητώντας τη νίκη, οφείλει και να πιέσει πιο ψηλά και πολύ πιο επιτακτικά για να κλέψει μπάλες και να βγει προς την αντίπαλη περιοχή.

Το κρίσιμο σημείο για τις επιλογές του Φαν'τ Σχιπ είναι ακριβώς αυτό. Αν, δηλαδή, θα επιλέξει να πάει σε μια επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως πιο δημιουργική από τον Μπακάκη που έχει το προβάδισμα ή αν κυρίως θα πάει σε μια σύνθεση με τον Κώστα Φορτούνη στην ενδεκάδα για να βρει δημιουργία. Σε αυτό το ματς θεωρώ δεδομένη την παρουσία του Γιώργου Γιακουμάκη, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα χρειαστεί μια κολώνα, ένα σημείο αναφοράς αν θέλετε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Θα χρειαστεί σβελτάδα στα εξτρέμ και προφανώς, πέρα από τον αρχηγό Μπακασέτα πίσω από τον επιθετικό, ίσως κάτι ακόμα στην επιθετική της γραμμή, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Μπορεί θεωρητικά να είναι ένα ματς που θα πρέπει η Εθνική μας να πάρει ρίσκα, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική και στα νώτα της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x