Κώστας Μιαούλης

Κρατάει Τρίστα, Λόπες, Τσόσιτς, θέματα με άξονα-Τσιγκρίνσκι

Ο Κώστας Μιαούλης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, μετέδωσε το ματς για τον ΣΠΟΡ FM 94.6 και αναλύει θετικά και αρνητικά από την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, που πάντως δεν το έλεγες πρόβα για Μπριζ.

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν το ματς από τους 94.6, αλλά και για όσους την είχαν και θέλουν γραπτά μια εικόνα θα κάνουμε τη σούμα του φιλικού που σίγουρα είχε θετικά και αρνητικά. Ως προς τα θετικά και τη δημιουργία από τα άκρα, ήταν μια ανάσα αυτό το ματς για το διάστημα από το 20’ και μετά μέχρι το 60’. Ωστόσο η ομάδα είχε θέματα στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας του κέντρου, όπως και με τον Τσιγκρίνσκι που πλέον θεωρώ πως κινδυνεύει να χάσει τη θέση του. Από την άλλη η αριστερή μεριά με Λόπες- Τρίστασον και ο Τσόσιτς ήταν το καλύτερο που είδαμε, συν ο Γαλανόπουλος από τις αλλαγές. Από τους μικρούς, στο περιορισμένο διάστημα που έπαιξε, θετικός ήταν ο Μπάμπης. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα και ανησυχητικά σημεία πέρα από τον Τσίγκρι. Ο Μάνταλος που βρίσκεται σε ρηχά νερά και φυσικά οι εμπνεύσεις που μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει ο Χιμένεθ.

Διαβάζοντας το χαρτί με τις συνθέσεις, έλεγες πως θα δεις μια λογική ενδεκάδα με 4-2-3-1. Βέβαια η υποψία πως θα παίξει ο Μάνταλος σαν τρίτο χαφ υπήρχε, πράγμα που έγινε και πάλι είδαμε 4-3-3. Αυτό το τρικ με τον Αϊντάρεβιτς να παίζει μπροστά από τα στόπερ, αποτέλεσε την έκπληξη του Χιμένεθ και σε φιλικό και αποδείχτηκε σε μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους, πως μια τέτοια σκέψη είναι απαγορευτική, όχι μόνο για ευρωπαϊκό ματς, αλλά και για αγώνες Σούπερ Λίγκας. Η ΑΕΚ για ένα 20λεπτο στο ξεκίνημα δεν βλεπόταν, αλλά και στο καλό της διάστημα ο Πλατανιάς έβρισκε χώρους και προϋποθέσεις να βγει στην κόντρα και να γίνεται απειλητικός, έστω και χωρίς να κάνεις ευκαιρία. Αν ο Μανόλο σκέφτεται 4-3-3 με μικρούς στο ΟΑΚΑ, με τον Αϊντάρεβιτς να πρέπει να πάρει την πρώτη μπάλα, για να μεταφέρει το παιχνίδι μπροστά, μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Γιατί ανασταλτικά θα τρώει τη μία κόντρα πίσω από την άλλη.

Το άλλο που με προβληματίζει είναι η παρατεταμένα κακή εικόνα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός συγκριτικά με τον Τσόσιτς ήταν η...νύχτα και ο Σέρβος η...μέρα στο αποψινό ματς. Ο Τσίγκρι χάνει κατά κράτος από τον Ντεβέσα στην φάση του αυτογκόλ του Μάνταλου και γενικά δείχνει να βρίσκεται μια ταχύτητα κάτω από το κανονικό. Οπότε με βάση αυτά που είδαμε, αν ο Βράνιες είναι καλά, δεν αποκλείω να δούμε στο «Γιαν Μπρεϊντέλ», Βράνιες- Τσόσιτς και τον Τσίγκρι έξω. Επιπλέον ο Μάνταλος σαν εσωτερικό χαφ, αν και άρχισε κάπως καλά το ματς, όσο περνούσε η ώρα έμενε εκτός της δημιουργίας, με μόνη εξαίρεση μια έξοχη μπαλιά που έβγαλε στον Λιβάια μετά το 1-1, αλλά ο Κροάτης άργησε χαρακτηριστικά κι ήταν αυτή η φάση άλλη μια απόδειξη πως δεν βρίσκεται ούτε σε καλή ψυχολογία, αλλά ούτε είναι και ο κλασσικός φορ. Τέλος προβληματίζομαι και με τα φτηνά λάθη στην εκκίνηση του γκολ του Πλατανιά με λάθος πάσα του Λάζαρου, όσο και στην φάση της καλύτερης στιγμής του Πλατανιά με τον Γκριζιέλακ από κάκιστο γύρισμα του Μπακάκη.

Στα θετικά ασφαλώς ο Τρίστασον, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο. Στη φάση που έχει την καλή στιγμή με το σουτ του που πάει κόρνερ πριν την ισοφάριση, κάνοντας μια διαγώνια κίνηση και περνώντας δύο παίκτες, τον έναν κάνοντας κοντρόλ και ντρίπλα μαζί. Αλλά και οι καλές του συνεργασίες με τον Λόπες με αποκορύφωμα τη φάση του 34’ όταν με το αριστερό έστειλε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έχοντας δει τον Λόπες πως έχει πατήσει μέσα με τον τελευταίο να τελειώνει με μονοκόμματο σουτ που κόπηκε από αμυντικό ενώ πήγαινε μέσα. Ο Λόπες είναι ένα επιθετικό μπακ και με τον Ισλανδό μπορούν να συνθέσουν μια εξαιρετική αριστερή πτέρυγα.

Επιπλέον εξαιρετικός ήταν ο Ούρος Τσόσιτς που όσο παίζει γίνεται καλύτερος. Όχι μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και γιατί με τις μεγάλες διαγώνιες μπαλιές του μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω και να αλλάζει απότομα την ισορροπία στην επίθεση της ομάδας και αντίστοιχα στην άμυνα των αντιπάλων. Ξέρει ποδόσφαιρο και θεωρώ πως θα είναι από τις θετικές αποκαλύψεις της χρονιάς. Καλός επιθετικά ήταν και ο Λάζαρος, πήρε το πέναλτι, αλλά είχε ψεγάδι το λάθος στη φάση του γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ.

Καταληκτικά ωστόσο, παρά τη νίκη είναι αρκετά αυτά που προβληματίζουν και τουλάχιστον οι Τσόσιτς και Τρίστασον με τον Λόπες ισορροπούν αυτή την εικόνα. Εικόνα που ήρθε με μια ακόμα ατυχή έμπνευση του Μανόλο, αλλά και επειδή η ΑΕΚ φάνηκε ξανά να θέλει ενίσχυση στο παιχνίδι από τον άξονα και πως ο Λιβάια εξακολουθεί να μην δείχνει παίκτης περιοχής. Τον Αλμέιδα τον ένιωσε ο Πλατανιάς, γιατί και την κεφαλιά πήρε στη φάση του γκολ, αλλά και όλες τις ψηλές τις πήρε στο δεύτερο μέρος. Στα συν και το πρεσάρισμα ψηλά, όταν υπάρχουν Κλωναρίδης και Γαλανόπουλος μαζί στην ομάδα, που πάντως έχει πολύ δρόμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x