Κώστας Μιαούλης

Λεωφόρος επιβίωσης και περηφάνιας για ΠΑΟ, σταυροδρόμι τίτλου για ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το μεγάλο ματς της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΑΕΚ που σίγουρα θα δώσει τεράστια δόξα στο νικητή, αλλά και τεράστια ώθηση για τη συνέχεια.

Αυτό το ματς ίσως είναι αυτό που περίμενα τον τελευταίο καιρό περισσότερο απ’ όλα. Για τον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα ακόμα κάλεσμα για παναθηναϊκή πανστρατιά, προκειμένου ξανά να ζεσταθεί ο κόσμος του. Να ζήσει στιγμές που παραπέμπουν στις καλές εποχές των «πρασίνων». Σε μια δύσκολη στιγμή για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, υπό την έννοια πως μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του, οι «πράσινοι» που τρέφονται από την αγάπη του κόσμου τους και από τα εντός έδρας παιχνίδια, ίσως έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν σχετικά κοντά στην κορυφή.

Η ΑΕΚ έρχεται από ένα σερί καλών αγώνων πριν τη διακοπή. Αν δεν υπήρχε και η ήττα με τον Ατρόμητο θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ιδανική πεντάδα αγώνων. Όμως κατά τα ψέματα μετά απ’ αυτή την ήττα από τους Περιστεριώτες στο ΟΑΚΑ, με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ η Ένωση ήθελε οπωσδήποτε νίκη. Αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο με την απόφαση για τα γεγονότα με τον Δικέφαλο του Βορρά, η ΑΕΚ με την βαθμολογία ως έχει, κάνει τη δουλειά της και με μια ισοπαλία στη Λεωφόρο. Σε μια έδρα που δεν παίρνει συχνά νίκες και που δεν έχει βάλει και γκολ γενικά σαν φιλοξενούμενη κόντρα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Σαφώς και σε τέτοια ματς πηγαίνεις πάντα για να νικήσεις. Η Ένωση θα αποκτήσει τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα και ουσιαστικό, έχοντας να παίξει τέσσερα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια μπροστά της μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, μα πάνω απ’ όλα θα έχει εκτινάξει την ψυχολογία της στα ύψη αφού θα έχει πάρει όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Ένας παραπάνω λόγος για ανάταση και το γεγονός πως θα έχει καταφέρει να βγάλει μια πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων στο πρωτάθλημα νικηφόρα, την ώρα που ήδη έχει καταφέρει να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης για τους «32» του Europa, ούσα το φαβορί για τη 2η θέση στον όμιλο της.

Για τον Παναθηναϊκό μπαίνουμε σε έναν κρίσιμο μήνα. Ένα κρίσιμο διάστημα, αφού από τον Ιανουάριο και μετά η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη με την παραχώρηση παικτών προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά το «τριφύλλι». Είναι εξίσου σημαντικό όμως για τον Παναθηναϊκό να στείλει μήνυμα αγωνιστικά πως βρίσκεται ακόμα εδώ και ειδικά στο κάστρο του, παραμένει πολύ σκληρός για οποιαδήποτε ομάδα.

Με νίκη θα μείνει κοντά στην κορυφή και θ’ αποδείξει πως όσο το ρόστερ του αντέχει και δεν έχει απώλειες, θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, αρκεί να βελτιώσει και το κομμάτι των εκτός έδρας αγώνων.

Αυτό το ματς ελπίζω να βγάλει ένα πραγματικά όμορφο θέαμα. Στην ΑΕΚ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επιβίωση με τρεις κομβικές απώλειες σε έναν τέτοιο αγώνα και σαφέστατα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα στείλει όχι απλά νίκη τίτλου, αλλά ένα τρία στα τρία στον πρώτο γύρο, ως προς τα ντέρμπι που θα της δώσει τεράστια ώθηση προς τα μπρος. Ο Παναθηναϊκός παίζει σε κάθε παιχνίδι για την επιβίωση. Για την φανέλα, τον κόσμο, την τιμή του και ασφαλώς για να παλεύει όσο μπορεί να στέκεται με αξιοπρέπεια, ως οφείλει.

Περιμένω μεγάλη μάχη εντός γραμμών και πολύ στρατηγική από τους δύο πάγκους. Έχει ενδιαφέρον η παρτίδα-σκάκι των προπονητών, για το πώς θα εξουδετερώσουν ο ένας τα ατού του άλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x