Κώστας Μιαούλης

Με μυαλό μαζεμένο να εμφανιστεί η ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sportfm.gr για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του 2018 στο πρωτάθλημα και το πόσο προσεκτική πρέπει να είναι η ΑΕΚ σε αυτού του είδους τα ματς.

Το 2018 έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ. Μια μεγάλη σε εύρος νίκη εκτός έδρας και μια επικράτηση με τα δύο –μέχρι στιγμής- αποκτήματα να ξεχωρίζουν στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό. Η Ένωση την Κυριακή το απόγευμα υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα, μια ομάδα που συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα. Το τελευταίο παιχνίδι του 2017 για το πρωτάθλημα, δεν είχε καλή κατάληξη. Γι’ αυτό τον λόγο η ομάδα, πρέπει να είναι διπλά προσεκτική. Έστω και αν τώρα, έχει ένα επιπλέον όπλο για να σπάσει ταμπούρια σαν του Απόλλωνα. Τον Μασούντ.

Ωστόσο ένα πράγμα που με ενόχλησε την εβδομάδα που πέρασε και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι και η παραφιλολογία σχετικά με παίκτες, όπως ο Βράνιες και ο Σιμόες. Σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι, δεν αποτελεί και το καλύτερο νέο, να υπάρχουν έστω και επίπεδο φημών πιέσεις από τη μεριά των παικτών. Ακόμα και το θέμα του Σιμόες, μπορεί να μην συζητήθηκε άμεσα, στην βόλτα που έκανε ο ατζέντης του από τα γραφεία, αλλά όπως και να ‘χει είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Η ΑΕΚ το χειρίζεται άριστα που τα κρατάει χαμηλά, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο και από την μεριά των παικτών. Ο Μανόλο τα έχει υπόψη του όλα αυτά κι έχω την ενημέρωση πως θα κινηθεί ανάλογα και στις επιλογές του. Η συγκέντρωση πρέπει να είναι όχι στο 100%, αλλά στο 200% και όποιος από τους ποδοσφαιριστές, δείχνει εμπράκτως να μην το κατανοεί, καλό θα είναι να μένει έξω.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ, θα κληθεί να δώσει και αυτό το ματς κάτω από αντίξοες συνθήκες και πιθανώς όχι με τον κόσμο που θ’ άρμοζε σε μια τέτοια περίσταση με τόσο καλή εκκίνηση που έχει κάνει στην ημερολογιακή χρονιά. Κάποια στιγμή και ο κόσμος θα πρέπει να αψηφήσει ίσως τις καιρικές συνθήκες και να συνοδεύει την ομάδα, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια. Η ΑΕΚ όπως γίνεται αντιληπτό κι από τις προθέσεις ορισμένων να την τιμωρήσουν επειδή πήγε κόσμος της στο Αγρίνιο και δεν συνέβη το παραμικρό, τους έχει όλους ανάγκη δίπλα της.

Αγωνιστικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η καλή ΑΕΚ πρέπει να πάρει αυτό το παιχνίδι και μάλιστα μπαίνοντας σαν αφεντικό στο ματς για να μπορέσει να κόψει κάθε όρεξη στον αντίπαλο. Αυτή θα είναι ουσιαστικά και μια πρώτη πολύ δυνατή δοκιμασία για τον Μασούντ, τουλάχιστον σαν επίπεδο αντιπάλου. Ο Ιρανός πρέπει να μείνει ζεστός στις ασίστ, γιατί όχι και σε κάποια γκολ και η ομάδα θέλω να πιστεύω πως θα δένει καλύτερα και με τους δύο καινούριους. Πάνω απ’ όλα με το μυαλό μαζεμένο η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Πριν κλείσω, θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω δύο πράγματα γι’ αυτήν την φαρσοκωμωδία που παίχτηκε στην Λιβαδειά. Αν ένας διαιτητής της Σούπερ Λίγκας, δεν έχει το βασικότερο κριτήριο, πως δηλαδή η προτεραιότητα είναι η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και τους βάζει, έστω και να ξεκινήσουν να παίξουν σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο πισίνα, τότε αυτομάτως μπορεί να κρίνει κανείς πως είναι ακατάλληλος. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως αυτός ο άνθρωπος θα δώσει σωστό φάουλ, σωστή αποβολή, σωστές κάρτες, όταν δεν μπορεί να κρίνει πως είναι αδιανόητο να αρχίσει ματς σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο.

Ύστερα σκεφτείτε και κάτι ακόμα: Σε αυτό το δεκάλεπτο θα μπορούσαν να διαμορφωθούν συνθήκες προβαδίσματος για κάποια από τις δύο ομάδες. Αν το έβαζε ο Σουμπίνιο, ο Λεβαδειακός δικαίως θα ήθελε να συνεχιστεί το ματς, ο Παναθηναϊκός θα γκρίνιαζε γιατί άρχισε. Είναι θεότρελο να καθόμαστε να συζητάμε, αν μπορεί να γίνει ματς σε τέτοια γήπεδα. Ο Ευαγγέλου επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον ελληνικό κανόνα, πως οι ποδοσφαιριστές, όχι απλά δεν είναι πρωταγωνιστές, αλλά αποτελούν την τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Σε αυτόν τον διαιτητή, που δεν έχει την κριτική ικανότητα να καταλάβει πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ματς σε… πισίνα, δε νομίζω πως αρμόζει να διευθύνει ματς. Αλλά αυτοί οι διαιτητές βρίσκουν και τα κάνουν στον Παναθηναϊκό, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Κι αυτό είναι το ακόμα χειρότερο. Αλήθεια πιστεύει κανείς πως οι άλλοι τρεις θα επέτρεπαν να διεξαχθεί παιχνίδι τους κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x