Κώστας Μιαούλης

Άνοιξε τα «φτερά» για τον τελικό με τη Γεωργία

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει τον θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τις δύο επιλογές του Πογέτ, κόντρα στο ρεύμα, που έφεραν άνετη επικράτηση με το εμφατικό 5-0 απέναντι στο Καζακστάν!

Η δουλειά για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας σαφώς και δεν έχει τελειώσει. Μας περιμένει, αντίθετα, μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, απέναντι σε μια ομάδα, που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και που θα έχει στο επόμενο παιχνίδι και τον μεγάλο της σούπερ σταρ, καθώς απόψε ήταν τιμωρημένος, τον Κβαρατσκέλια. Όμως, για να φτάσεις στον στόχο, ήταν απαραίτητο το πρώτο βήμα, με οποιονδήποτε τρόπο. Η Εθνική μας το έκανε πιο εμφατικά απ' όσο θα μπορούσαν να φανταστούν και οι πιο αισιόδοξοι. Μια πρόκριση στον έναν από τους τελικούς, για τα τρία τελευταία εισιτήρια του Euro 2024.

Σημασία, δεν έχει πόσοι και πόσο πολλοί σε πιστεύουν, αλλά ότι σε αυτή την πρόκριση, ακόμα και μέσα από τη διαδικασία των αγώνων, που έδωσαν, έχοντας δύο μεγαθήρια στον όμιλό τους, στην πρόκριση πίστεψαν ο Πογέτ με τους παίκτες του. Θυμάμαι πολλές φορές, μέσα στη διαδικασία των προκριματικών, κόντρα στο ρεύμα, που είχε γκρίνια και μπόλικο αρνητισμό για την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, να βγαίνει προς τα έξω μέσα από την ομάδα μια πίστη για την πρόκριση.

Σίγουρα αυτή πήγαζε και μέσα από την 2η ευκαιρία των playoffs, αλλά οι διεθνείς, μας πλην του αγώνα με την Ολλανδία, όπου έχασαν εύκολα, πάλεψαν όλα τα ματς. Και θυμάμαι εκείνο το απίστευτο παιχνίδι, απέναντι στην δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία, όπου οι «μπλε» τα χρειάστηκαν για τα καλά. Όπως και το άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία στην OPAP Arena, αλλά και τον εντός έδρας αγώνα με την Ολλανδία.

Η χρησιμοποίηση του Δημήτρη Πέλκα ήταν ίσως η πιο κρίσιμη επιλογή και αυτή, που αμφισβητήθηκε περισσότερο, τουλάχιστον από αυτές, που ήταν αναμενόμενες. Δυστυχώς το ελληνικό κοινό μπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία λόγω συλλογικών προτιμήσεων, αλλά και αντιλήψεων για τη χρησιμότητα, που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Μπορεί στη λογική όλων μας ο Κωνσταντέλιας να μην μπορεί να μην ξεκινάει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως ο πλάγιος επιθετικός, που πατάει περιοχή, έχει περισσότερες παραστάσεις και το γκολ σε μεγαλύτερο βαθμό από τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ, ήταν στοιχεία, που αποδείχτηκαν καταλυτικά για την εξέλιξη του ματς.

Θυμίζω πως ο Πέλκας έχει όλη τη φάση του κερδισμένου πέναλτι, αφού προηγείται σουτ δικό του, σε απόκρουση και δοκάρι και στη συνέχεια κερδίζει το πέναλτι. Στο γκολ, με πανέμορφο τρόπο τοποθετεί το σώμα του, στη σέντρα του Γιώργου Μασούρα, για να έρθει άλλη μια ασίστ του εξαιρετικού σε απόδοση ακραίου του Ολυμπιακού στο «θωρηκτό» της επίθεσής μας, τον Ιωαννίδη, για να «κλειδωθεί» επί της ουσίας η πρόκριση, πριν έρθει το γκολ το γκολ του Κουρμπέλη. Δεν θα πρέπει να παραλείψω την εξαιρετική παρουσία του Μάνταλου, όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά σε όλη τη διαδικασία των προκριματικών αυτών.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως στην πρόκριση για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, στη διοργάνωση του Euro 2012, την πήραμε παίζοντας το τελευταίο μας παιχνίδι με τη Γεωργία. Ας ελπίσουμε πως η έκβαση του αγώνα, θα είναι ανάλογη, όχι με τη διακύμανση που ήρθε τότε, αλλά με το σημείο να είναι το ίδιο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x