Κώστας Μιαούλης

Με τέτοια ΑΕΚ θα υπάρχουν ουρές στα ψυχιατρεία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μυθική ΑΕΚΑΡΑ που κερδίζει σε Βενετία, Μαδρίτη, τους αιώνιους, αλλά χάνει από Κολοσσό και Λαύριο και για τον μύθο του πάγκου της Ένωσης στο μπάσκετ, Ντραγκαν Σάκοτα.

Κάθε ματς της ΑΕΚ πλέον στο μπάσκετ αποτελεί απόλαυση για τους μύστες του αθλήματος. Όμως οι Ενωσίτες σίγουρα φέτος πάνε καρφί για ψυχιατρείο. Πως ν' αντέξεις ένα σερί 17-0 που σε πάει στο +10, μετά στο πάνε στους 2 με αυτοκτονικές ενέργειες και τελικά χτυπιέσαι που δεν κάλυψες και τη διαφορά. Κάπως έτσι συνοψίζεται ένα ακόμα θρίλερ με νικήτρια την ατσάλινη ΑΕΚ που με Σάκοτα από το 2002 στο τιμόνι και Σάκοτα από το μέλλον στο κουπί εντός παρκέ κάνει θραύση.

Ήταν ένα υπέροχο ματς, ένα ακόμα που θα θυμόμαστε. Αποτελεί αυτό το ματς, άλλη μια απόδειξη πως αυτό το ρόστερ μπορεί να κοιτάζει ψηλά με την κατάλληλη καθοδήγηση. Με τον Ντραγκαν Σάκοτα να έχει στο μυαλό του πιο ξεκάθαρα από ποτέ ως προς τον τρόπο που έχει μοιράσει τους ρόλους. Με τον κατάλληλο προπονητή από την αρχή αυτή η ομάδα θα μπορούσε να είναι ακόμα και αήττητη, δίχως ίχνος υπερβολής.

Η ΑΕΚ μεγαλώνει στο μπάσκετ γιατί έχει στο ρόστερ της δύο χαρισματικούς σκόρερ στο ρόστερ της. Ο Μάνι Χάρις είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά κι ένας σπουδαίος ριμπάουντερ και αμυντικός όταν θέλει. Ο αρχηγός πλέον στα καλύτερα του με απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι του. Θα μου επιτρέψετε όμως να γράψω πως σπουδαίο γρανάζι σε αυτή την ομάδα είναι ο Ντελρόι Τζέιμς. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στη Βενετία, ήταν καταλυτικός και με τον Ολυμπιακό και με την Εστουδιάντες. Κι όταν ο Γκριν είναι όπως στα τελευταία δεκάλεπτα στους δυο μεγάλους αγώνες, η ΑΕΚ δεν έχει τίποτε και κανέναν να φοβάται.

Ψύχωση στο ποδόσφαιρο, τρέλα στο μπάσκετ, βλέπω κιτρινόμαυρη κατάληψη στα ψυχιατρεία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x