Κώστας Μιαούλης

Με τη Ριέκα δεν ρισκάρεις ανοικτά ματς, όπως με Παρτιζάν

Ο Κώστας Μιαούλης αποκωδικοποιεί τα λόγια του Χάσι για «οποιοδήποτε αποτέλεσμα χωρίς να δεχτούμε γκολ» και εξηγεί γιατί συμφωνεί απόλυτα με την λογική του τεχνικού του Ολυμπιακού γι’ αυτά τα ματς.

Το γεγονός πως η πρώτη φετινή αναμέτρηση στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό, διεξήχθη εκτός έδρας αποτέλεσε ένα μεγάλο ευτύχημα. Απέναντι σε μια ομάδα με επιθετικό ταλέντο, αλλά και πολλές αμυντικές αδυναμίες οι «ερυθρόλευκοι» ως πιο έμπειρη ομάδα κατάφερε να χτυπήσει σε καίρια σημεία του ματς και να πάρει ένα σκορ που του εξασφάλιζε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση.

Στον επαναληπτικό όμως μέσα στο Φάληρο, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική. Το ματς έγινε ροντέο και στο τέλος, οι πρωταθλητές Ελλάδος λίγο έλειψε να δεχτούν το 2-3 και να κάνουν ντέρμπι ακόμα και την πρόκριση προς το τέλος, αν οι Παρτιζάνοι είχαν αξιοποιήσει το λάθος του Οφόε. Τώρα με το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» και μια μάλλον πιο σφικτή ομάδα από την Παρτιζάν τα πράγματα τα αρχικά δεδομένα είναι διαφορετικά.

Μπορεί η Ριέκα να μην διανύει την καλύτερη της φόρμα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην λάβει κανείς υπόψη του, πως αυτή η ομάδα απέκλεισε την Σάλτσμπουργκ στον προηγούμενο γύρο με ισοπαλία και στα δύο ματς. Ο Χάσι ήξερε πολύ καλά, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς, γιατί θέλει να μην δεχτεί γκολ. Ξέρει πως τα ματς, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε πάντα τους «προφήτες» θα πρέπει να είναι περισσότερο ελεγχόμενα και πιθανότατα λόγω της πιο συμπαγούς φύσης του αντιπάλου, να πρέπει να είναι πιο κλειστά για να κρατήσει ο Ολυμπιακός το θεωρητικό του προβάδισμα, ώστε αυτό να είναι και πρακτικό.

Αυτή τη φορά το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας. Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα με γκολ, ασφαλώς θα φέρει σε πλεονεκτική θέση τους Κροάτες και σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ο Ολυμπιακός που θα ψάχνει εκτός έδρας να σκοράρει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό και ο Χάσι τόνισε πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα έρθει χωρίς γκολ για τον αντίπαλο θα είναι θετικό. Ας πούμε ακόμα και στην περίπτωση του 0-0, οι Κροάτες στην έδρα τους θα πρέπει να ψάξουν γκολ και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός ως πιο έμπειρη ομάδα μπορεί να χτυπήσει στη ρεβάνς, αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι χωρίς τέρματα.

Ο Ολυμπιακός οφείλει στο πρώτο παιχνίδι να εξασφαλίσει ένα σκορ που θα τον φέρνει σε μικρότερο κίνδυνο για τη ρεβάνς. Να φέρει ένα σκορ που ν’ αναγκάζει στον επαναληπτικό τη Ριέκα να πάρει τη ρίσκα. Για όλους τους παραπάνω λόγους οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να διαφυλάξουν την άμυνα τους και να πάρουν το αποτέλεσμα που πρέπει, ακόμα και με το μικρότερο δυνατό σκορ, δηλαδή μια νίκη με 1-0. Για να έρθει το μηδέν παθητικό, οι «ερυθρόλευκοι», χρειάζονται σε σύγκριση με τον επαναληπτικό απέναντι στην Παρτιζάν, καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στο κέντρο, μα πάνω απ’ όλα καλύτερες αλληλλοκαλύψεις στα άκρα τους.

Τα λόγια του Χάσι μπορεί να δείχνουν και αρκετά για την ενδεκάδα. Θα ξαναδούμε άραγε και Μάριν μαζί με Φορτούνη μαζί ή είναι πιθανότερο να πάει σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση ο Κοσοβάρος σε αυτό το ματς; Πιθανότερο θεωρώ το δεύτερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x